PAH Badia

La llarga ocupació de la PAH Badia dóna fruits

  • La PAH Badia aconsegueix la dació en pagament per una jove família del municipi.

  • El BBVA cedeix després que activistes de la Plataforma hagin ocupat una oficina durant sis dies.

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Badia posa punt i final a l’ocupació de l’oficina del BBVA a l’avinguda Burgos del municipi. Després de sis dies d’ocupació han aconseguit el seu objectiu: una dació enp agament amb una reducció del deute a la tercera part per la jove família que portava nou mesos sense pagar la seva hipoteca.

La situació s’ha desencallat a l’antiga oficina central de Caixa Sabadell, al carrer de Gràcia. Després de sis dies d’ocupació, la família ha aconseguit la dació en pagament. Del deute de 45.000 euros previst hauran d’abonar la tercera part, uns 15.000 euros. Podran seguir vivint a l’habitatge a canvi d’un lloguer social. Els pares de la dona, que havien avalat la parella, no perdran el seu habitatge.

PAH Badia
Membres de la PAH esperant resultats de la negociació. Autor: David B.

Activistes de la PAH Badia van iniciar la setmana passada l’ocupació de l’oficina de l’entitat financera amb l’objectiu de no marxar fins que trobessin una solució per a la família del municipi. Com la majoria de veïns del municipi, viuen en pisos de protecció oficial. Mentre ell cobrava un subsidi i ella treballava anaven pagant però al perdre ell l’ajuda ja no van pagar la hipoteca. Han estat sense pagar uns nou mesos.

La situació s’ha desencallat amb la intervenció directa de la portaveu de la PAH, Ada Colau, que ha estat present a les negociacions a la seu del carrer de Gràcia, conjuntament amb els negociadors de la PAH Badia i de l’entitat financera.

Foto portada: membres de la PAH, aquest dilluns a la tarda celebrant la dació en pagament de la família de Badia a Sabadell. Autor: David B.

One Comment