La plataforma Soterrament FGC Ara manté la pressió

La plataforma Soterrament FGC Ara!, creada fa uns mesos per pressionar les institucions a favor del soterrament de les vies del tren als barris de Gràcia i Can Feu manté la pressió. Aquest dimecres han anunciat que es tornaran a reunir amb les forces parlamentàries. Lamenten però que, segons asseguren, el govern locals els menysté.

En una compareixença aquest matí a l’estació Sabadell Estació, membres de la plataforma han assegurat que el govern local no és receptiu a les seves reclamacions ni tampoc s’implica per assolir el soterrament. La plataforma manté que el regidor d’Urbanisme, Josep Ayuso, els ha menyspreat perquè va suspendre’ls una reunió, que ja no s’ha convocat.

A més, critiquen que el ple hagi aprovat una moció, que consideren “bloqueja el soterrament fins Can Feu al confiar el seu finançament a unes hipotètiques plusvàlues urbanístiques” (més info: ‘Dues visions contraposades sobre com soterrar el tren a Gràcia i Can Feu‘).

Nova reunió amb els partits al Parlament

Així mateix, si el 16 de gener es van reunir amb una representació de diputats, ho tornaran a fer el 5 de març. Volen convéncer les forces parlamentàries i la direcció general d’infraestructures de la Generalitat que cal soterrar el tren ara.

La plataforma es va crear el 25 de novembre i ha fet diverses activitats al barri de Gràcia, i també a Can Feu, així com algunes aparicions públiques. Asseguren que cal soterrar els 500 metres de via entre Sabadell Estació i el castell de Can Feu aprofitant les obres actuals a l’estació. Si no, temen que ja no es faran, malgrat que hi ha un compromís públic (més info: ‘Una plataforma reclama el soterrament del tren a Gràcia i Can Feu‘).

Foto portada: tren a Sabadell Estació, fa unes setmanes. Autor: J.d.A.

Comments are closed.