Un miler de persones donen escalf als treballadors de Panrico

  • Sabadell ha donat una nova mostra de suport als treballadors de Panrico en la vaga que dura 117 dies.

  • La manifestació amb caràcter reivindicatiu ha comptat amb la participació de diverses plataformes socials.

Aquest divendres un miler de persones s’han manifestat per l’eix central de la ciutat, sortint de la plaça de la Creu Alta fins arribar a la plaça Sant Roc, per donar suport als treballadors de la planta de Panrico de Santa Perpètua que estan en vaga des de fa 117 dies.

Els sabadellencs han sortit de nou al carrer per mostrar el seu suport als treballadors de Panrico de la planta de Santa Perpètua, que porten 117 dies de vaga en protesta per l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) (més informació a 300 persones es manifesten contra l’Ero a Panrico)

La comitiva ha sortit prop de 15 minuts després de l’hora prevista, les 7 de la tarda, des de la plaça de la Creu Alta fins arribar sense incidents. una hora després, a la plaça Sant Roc.

Els manifestants a la plaça Sant Roc. Autor: David B.

La manifestació ha comptat amb la presència dels treballadors de Panrico i de diferents entitats socials com és el cas dels iaioflautes i la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i la Crisi de Sabadell (PAHCS), moviments veïnals, així com l’Entesa per Sabadell o ICV, sindicats i diferents grups de joves. Al llarg de la protesta s’han corejat consignes a favor de la lluita obrera.

Quan la comitiva ha arribat a la plaça Sant Roc, les diferents entitats han realitzat uns breus parlaments encapçalats pel president del comitè d’empresa, Ginés Salmerón, que ha agraït el suport i la participació a la manifestació a tots els assistents.

Portem gairebé quatre mesos de vaga i aguantarem fins que les forces ens ho permetin per defensar els nostres llocs de treball i la nostra dignitat”, ha afirmat Salmerón en el seu parlament.

Salmerón ha demanat a la Generalitat de Catalunya que faci complir la llei i sancioni a l’empresa per la vulneració del dret a la vaga i per la importació d’altres punts de l’Estat de productes de l’empresa Panrico a Catalunya.

‘Setmana del Donut’

A la meitat del recorregut, a l’alçada de la plaça Marcet, una pastisseria que al seu aparador s’anunciava amb lletres ben vistoses ‘La setmana del Donut’, ha fet que la comitiva s’aturés i els empleats de Panrico han començat a cridar i a xiular davant de la porta de l’establiment. Una de les treballadores ha afirmat que no eren ‘donuts’ dels que fabrica l’empresa sinó que els realitza la pròpia pastisseria. Aquest fet ha calmat una mica els ànims d’alguns manifestants, tot i que alguns d’ells han acabat esborrant la paraula donut de l’aparador.

Protesta als jutjats

El proper 13 de febrer a les 9 del matí, els treballadors de Panrico realitzaran una concentració davant dels jutjats de Sabadell per protestar contra la denúncia que l’empresa Panrico ha interposat a 10 membres del comitè d’empresa demanant-los 5 milions d’euros per danys i perjudicis. La concentració coincidirà amb l’inici del judici per la denúncia que l’empresa Panrico ha posat als treballadors pels danys i perjudicis que els suposa la vaga.

Foto portada: La manifestació al seu pas pel Passeig Manresa. Autor: David B.

Comments are closed.