Els sindicats a Vimusa demanen la readmissió dels set treballadors acomiadats

  • Els delegats exigeixen un pla de viabilitat per fer viable el futur de l’empresa municipal d’habitatge.

  • Part dels acomiadats, entre ells majors de 55 anys i una embarassada denunciaran la decisió de l’empresa.

Els tres delegats sindicals a l’empresa Vimusa han mostrat aquest divendres el seu rebuig als set acomiadaments que s’han decidit. Demanen la readmissió dels treballadadors i exigeixen que es faci un pla de viabilitat, que segons ells s’hauria d’haver fet abans d’acomidar part de la plantilla.

Joaquim Cornet, de CSC, Miquel Garcia, d‘UGT, i Asun Sánchez, de Comissions Obreres, exigeixen que es faci un pla de viabilitat per saber “on ens vol portar l’empresa”. Posen en valor la feina feta a Vimusa des de la seva creació, l’any 1967, i creuen que té futur però que cal discutir la viabilitat i buscar sortides en nínxols com la rehabilitació, la certificació energètica o les inspeccions de comunitats.

En canvi, consideren que els acomiadaments de set treballadors (cinc dels quals dones) de Vimusa ha estat una mostra de fets consumats per part de la gerència i en últim terme del govern local. Asseguren que baixa la qualitat del servei i lamenten que s’han acomiadats els perfils més febles: especialment majors de 55 anys, algunes persones amb fills a càrrec i jorada reduïda i fins i tot una embarassada. Han avançat que almenys cinc acomiadats portaran la finalització del contracte als tribunals. Els tres delegats demanen la seva readmissió però temen que podria haver-hi més acomiadaments. Fins i tot Cornet (CSC) ha assegurat que s’han acomiadat menys de 10 persones per evitar haver de presentar un Expedient de Regulació d’Ocupació.

Els deutes a Vimusa

Els delegats reconeixen que el Pla d’Habitatge està gairebé acabat, malgrat que no del tot, i són conscients que passarà molt temps sense cap gran promoció però creuen que hi ha nous nínxols, que es podria treballar en un nou model d’empresa d’habitatge i que en qualsevol cas cal preparar Vimusa pel futur. No obstant, consideren que els problemes de l’empresa municipal venen sobretot pels impagaments de l’administració i en bona part pels deutes del propi Ajuntament a l’empresa:

El problema de Vimusa és que no li paguen els deutes. L’Ajuntament deu tres milions d’euros per la biblioteca de Ponent i no els paga. La Generalitat deu quatre milions i tampoc. Algú hauria d’anar darrere de l’administració per cobrar”, assegura Joaquim Cornet.

El president del comitè d’empresa de l’Ajuntament, Enric Quílez (CC.OO) ha assegurat que seran el proper dimarts al ple municipal per pressionar el govern a reconsiderar la decisió. Així mateix, manté que “la solució fàcil que han pres és acomiadar però almenys abans haurien d’haver fet un pla de viabilitat abans”. D’altra banda, tres formacions polítiques (Entesa, ICV i EUiA) portaran les reivindicacions dels representants sindicals al ple mitjançant una moció.

Foto portada: Cornet, Garcia i Sánchez, al casal Pere Quart. Autor: J.d.A.

One Comment