Professor de Sabadell guanya un premi per un documental sobre l’última supervivent del gueto de Varsòvia

  • El docent David Serrano Blanquer guanya el premi al millor llarg al Festival de Cinema Jueu de Punta del Este.

  • Es fan dues representacions aquest dijous a l’Imperial, a l’estrena europea.

El professor de l’Escola Pia de Sabadell David Serrano Blanquer ha guanyat el premi al millor llargmetratge al festival de cinema jueu de Punta del Este, a l’Uruguai. Aquest dijous s’estrena el documental a escala europea i es fa als cinemes Imperial. Hi assisteix la vicepresidenta del govern, Joana Ortega.

Els dos passis d’aquest vespre seran gratuïts. Giza, la niña de la maleta ha estat dirigit per David Serrano Blanquer i coproduït per la Facultat de Comunicació Blanquerna i la Universitat ORT Uruguay, amb el suport de l’Escola Pia de Sabadell i l’institut Yad Vashem de Jerusalem. Giza, la niña de la maleta explica la història de Giza Alterwajn. Va néixer al gueto de Varsòvia, d’on va ser treta en una maleta pels seus pares. 65 anys després, des de Montevideo, va aconseguir retrobar-se amb la seva germana petita adoptiva. Va ser l’última supervivent del gueto de Varsòvia.

És una història d’autosuperació i de compromís per la vida i els valors democràtics. Una història amb un missatge esperançador, de lluita proactiva per aconseguir un futur millor per a les noves generacions”, assegura David Serrano.

El documental va sorgir segons el director “de les aules de quart d’ESO de l’Escola Pia de Sabadell” a partir de la recerca de testimonis de víctimes del franquisme i l’holocaust, que fan més de fa dues dècades.

La vicepresidenta del govern, Joana Ortega, acudirà a l’estrena a les 20 hores, a més d’altres càrrecs institucionals, en un primer passi privat. A les 22 hores hi haurà un segon passi obert i gratuït. El documental s’ha inclòs dins la secció oficial del Festival de Cinema Jueu de Barcelona, i televisions com TV3, Channel 1 d’Israel o la televisió pública de l’Uruguai volen programar-lo l’any 2015.

Vídeo portada: trailer de Giza, la niña de la maleta.

Comments are closed.