100.000 euros per reparar el ferm de la Gran Via

L’Ajuntament farà reparacions a la Gran Via aquest estiu. Es renovarà de forma puntual el ferm, que s’ha deteriorat amb el pas del temps a causa del trànsit de vehicles. Es destinaran gairebé 100.000 euros. Per la Gran Via passen cada dia una mitjana de 40.000 vehicles.

El projecte vol condicionar el ferm a nivell global, a partir de propostes puntuals en aquells llocs on els paviments presenten patologies estructurals. Segons assegura el consistori en un comunicat, es faran altres accions de caràcter puntual on les patologies són superficials però afecten el confort dels vehicles. Els treballs es faran al mes d’agost per minimitzar les afectacions al trànsit. Hi haurà desviaments puntuals del trànsit.

La Gran Via és un del eixos viaris més importants de la ciutat i el seu ferm pateix sovint a causa del pas continu de vehicles, per això també és difícil actuar de manera global sense causar molèsties als conductors i conductores. Confio en la comprensió de la ciutadania durant el mes d’agost, ja que és un període en què l’activitat es redueix de forma important i això permetrà treballar en diverses parts de la Gran Via de manera simultània”, assegura el regidor d’Espai Públic, Cristian Sánchez.

El consistori assegura que es senyalitzaran els itineraris alternatius sobre els treballs que es duguin a terme en cada moment a la principal artèria de comunicació de la ciutat des de mitjans dels anys 70 del segle passat. L’any 2009 es va afegir un tercer carril en bona part de la Gran Via i es va fer una remodelació, millorant els accessos, reparant tot el ferm i instal·lant també alguns radar de velocitat.

Segons fonts municipal, per la Gran Via passen uns 40.000 vehicles al dia, tot i que amb una intensitat diferent en funció del tram. Per exemple, al seu punt més cèntric, a l’alçalda del carrer Salut passen cada dia uns 50.000 vehicles. A la part sud de Sabadell, a l’alçada del carrer Joaquim Blume, uns 43.000 vehicles. En canvi, a l’alçada de la plaça d’Espanya passen uns 28.000 vehicles al dia.

Foto portada: un fragment de ferm deteriorat a l’entrada del pont número 5 de la Gran Via. Autor: David B.

2 Comments