Algunes coses a fer a Sabadell durant Setmana Santa

L’activitat cultura gairebé s’atura aquests dies a la ciutat. Cap teatre, públic o privat de la ciutat, fa representacions aquests dies. I tampoc hi ha una gran activitat a nivell de carrer. Malgrat tot, entre la tradició pròpia de Setmana Santa, les últimes funcions del circ Raluy a Sabadell i algunes activitats infantils, encara hi ha algunes activitats a fer aquests dies.

Ni la Faràndula, el Principal, l’Estruch, el Teatre del Sol, Sant Vicenç o altres equipaments culturals programen aquest cap de setmana allargat. Descansen i reprendran la seva activitat el proper cap de setmana. Malgrat tot, alguns centres culturals, com l’Institut de Paleontologia o el LibreRío de la Plata fan algunes activitats infantils. Podeu repassar-les a continuació.

1. Circ al Raluy a l’Eix Macià

El circ Raluy apura els seus últims dies, acaben dilluns, a l’Eix Macià. Hi ha representacions tots els dies entre divendres i dilluns. Els preus són entre 8 i 25 euros. Un nen paga tres euros si va acompanyat d’un adult. Podeu comprar les entrades a les taquilles del circ o també per internet a la web del Circ Raluy. Les sessions són divendres i dissabte a les 17 i a les 19.30 hores. En canvi, diumenge i dilluns són a les 12.15 i a les 17 hores.

2. Processó a Can Puiggener

Milers de persones, com cada any, es donaran cita aquest divendres al barri de Can Puiggener, on surt la principal processó religiosa del Vallès. Saetes, fe, religiositat, tradició i estètica es donen cita fins a la nit en un recorregut que ja no donarà tota la volta al barri, ja que s’ha escurçat, però que té inici a l’església i punt àlgid a la plaça Granada. La processó d’estil andalús però fortament anclada a la ciutat implica la col·laboració d’unes 500 persones. Començarà a les 19 hores a la parròquia de Sant Roc. Eel seguici està liderat per la Banda de Música de Sabadell, seguida per les diverses confraries: de la flagelació, del nostre pare Jesús de Natzaret, del Crist de l’amor i Maria santíssima de la sang, la del sant enterrament i finalment la de la verge dels Dolors, integrada només per dones.

3. Taller familiar a l’ICP

Elefants, lleons, dofins i girafes són alguns dels animals actuals més impressionants, però el passat de la Terra és molt llarg i durant aquest temps han existit animals molt diferents. Durant el taller aprendreu què és un fòssil, coneixereu els fòssils que els investigadors de l’Institut Català de Paleontologia han trobat al Vallès i analitzaran l’evolució de les faunes lligada als canvis de l’ambient.

Taller familiar adreçat a nens i nenes a partir de 4 anys. A les 11.30 hores de dissabte amb un preu de quatre euros i reserva prèvia a reserves@icp.cat i el 93 726 17 69.

4. Hora del conte al LibreRío de la Plata

Un conte, una aventura lírica contada per la seva autora, al voltant del conte Quiero ese beso. A les 12 hores, també dissabte, al LibreRío de la Plata, al carrer Sant Jaume, al Centre.

5. Visita guiada a la Casa Duran

L’antiga casa pairal del carrer del Pedregar, rehabilitada en els darres anys, la Casa Duran, és objecte aquest diumenge al migdia d’una visita guiada. Els Duran van fer construïr la casa al segle XVI, fa 500 anys, a tocar del portal de Granollers. A més, els visitants descobriran les restes d’una fàbrica de sabó del segle XVIII.

6. Rumba a La Capella

Al parc de Can Gambús, diumenge a les 12.30 hores es farà un vermut musical amb la rumba dels Latino y los Llobregantes.

Sabeu alguna altra activitat que es faci aquests dies a Sabadell? Creieu que caldria programar més actes? Serien rendibles? Hi aniríeu? Què li manca a la ciutat aquests dies?

Comments are closed.