Blaumut triomfen al Principal

  • Blaumut han presentat Previsions d’acostament, un tema nou que apareixerà al segon àlbum del grup.

  • El grup ha actuat a Sabadell amb les entrades exhaurides des feia algunes setmanes.

El quartet Blaumut, un dels grups revelació del panorama musical català, han triomfat a la seva visita a la ciutat de Sabadell. En un concert organitzat per la promotora UiU, responsables també d’haver portat entre d’altres, Manel, Els Amics de les Arts o Geriona, i amb les entrades exhaurides des de feia setmanes.

El grup format per Oriol Aymat (violoncel), Xavi de la Iglesia (veu, guitarra), Vassil Lambrinov (violí), i Manel Pedrós (bateria), amb l’afegit de Manuel Krapovickas al contrabaix i baix; han presentat el que fins el moment és el seu únic disc al mercat, El Turista, publicat per la discogràfica sabadellenca Picap i que els va donar popularitat immediata amb els dos primers singles extrets del mateix, Pa amb oli i sal (guanyadora del Premi Enderrock 2012 a la millor cançó per votació popular) i Bicicletes.  També han estat guanyadors de la darrera edició del premi Cerverí de Girona amb el tema I beg your pardon, cançó composta amb motiu de l’any Espriu.

El grup ha repassat les dotze cançons de l’àlbum i ha incorporat la versió de Coral·lí d’Adrià Punti que van interpretar per la Marató de TV3, una versió de Volcano de Damien Rice, Preludi a la cirera (un magnífic solo d’Oriol Aymat al violoncel), la mencionada I beg your pardon, i un poema de Dolors Miquel recitat pel jove bateria Manel Pedrós.

Xavi de la Iglesia i Manuel Krapovickas en un moment del concert. Autor: David B.

Blaumut ha obert amb Les 7 i quart, per donar pas immediat a Pa amb oli i sal, corejat per tot el públic, i seguidament Only You (i el teu xampú), El llimoner, Octubre (aquest tema també apareix al recopilatori A la tardor tot rodó de diversos artistes catalans), Paisatge núm. 8, Esquimals, 100 °C, Massa tard i El turista. Un dels moments més interessants del concert ha estat la presentació de Previsions d’acostament, un tema que apareixerà al segon àlbum del grup. Una cançó totalment rock bastant allunyada de l’estil folk de Pa amb oli i sal o Bicicletes d’aquest primer disc.  Aquest tema precisament, Bicicletes, no ha  aparegut fins el moment dels bisos, juntament amb Islàndia i acabant amb un bis de Pa amb oli i sal amb tot el públic dempeus.

Els espectadors, majoritàriament joves i de mitjana edat però també molts nens, han gaudit del concert i de la fusió de música clàssica, folk, i pop, amb gran predomini dels instruments de corda (contrabaix, baix, guitarra, ukelele, violoncel i violí) reforçats per la gran tasca de Manel Pedrós a la bateria. Cal destacar també la feina impecable dels tècnics de so i llums, que han donat com a resultat una actuació  plena de força i energia que ha convençut i entusiasmat els assistents.

Blaumut continuarà la seva gira per Catalunya , que inclou un concert al Palau de la Música de Barcelona, i fins i tot sortiran a l’estranger amb un concert a Copenhaguen. Per a més  informació podeu consultar la pàgina web del grup.

Per la seva banda la promotora UiU seguirà programant concerts i espectacles amb participants destacats com Mishima  (6 de juny,), Sílvia Pérez Cruz i Refree (29 de juny ), i Quim Masferrer (4 de juliol), tots tres al Teatre Municipal La Faràndula.

Foto portada: Blaumut durant el concert al Teatre Principal, aquest divendres. Autor: David B.

Comments are closed.