Deneguen l’abocament de terres a Ca n’Alzina de 2011; l’Entesa demana la retirada

Nou gir de volta al cas de Ca n’Alzina. L’Entesa demana que es retirin les terres abocades a aquesta zona entre Sabadell i Castellar on s’ha construït sense llicència una hípica d’àmbit internacional. L’Entesa ho reclama després que el govern local hagi denegat la sol·licitud que els propietaris van fer el maig de 2011 per abocar terres.

La Junta de Govern Local va denegar el passat divendres la petició que l’any 2011 va fer els propietaris de Ca n’Alzina per abocar terres a la seva finaca. La formació política, amb dos regidors al consistori, vol que s’apliqui aquesta denegació tan aviat com sigui possible. Per tant, demanen que es restitueixi la realitat física que els abocaments de terres han provocat.

Des de la petició per abocar terres fins a la denegació han passat dos anys i 11 mesos. Mentrestant, es van fer els abocaments sense la corresponent autorització, pocs mesos després d’iniciar-se el tràmit de la sol·licitud.

La consulta de l’expedient realitzada el mateix divendres pels regidors de l’Entesa va posar en evidència la lentitud del procés i acredita els intents dels promotors per mirar de disposar d’una llicència que en cap moment s’ha pogut concedir malgrat realitzar diverses modificacions de la petició i respondre part dels requeriments de l’administració municipal”, asseguren des de l’Entesa en un comunicat. “És també difícil d’entendre com han hagut de passar gairebé tres anys perquè l’Ajuntament hagi inclòs en l’expedient de disciplina urbanística al promotor responsable de la sol·licitud d’aquesta llicència mentre ha imposat multes coercitives a alguns dels propietaris i en canvi ha suspès la tramitació per al propietari que acull la part més important dels abocaments”.

D’altra banda, la formació considera que el govern local està sent opac, ja que diuen que el 13 de març van demanar informació sobre el cas i encara no l’han rebut quan ho haurien d’haver fet en quatre dies. També creuen que el govern està confonent la ciutadania, ja que ha fet públic que la Policia Municipal ha precintat l’hípica de Ca n’Alzina quan en realitat només s’ha actuat de forma parcial per retirar dos elements constructius que constitueixen una part “minúscula” de les actuacions il·legals.

Ayuso manté que es faran retirar les terres

En declaracions a l’emissora municipal Ràdio Sabadell, el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Josep Ayuso, ha assegurat que el govern vetllarà perquè les terres abocades siguin restituïdes. A més nega que no s’estigui informant l’oposició, ja que els expedients estan oberts a consulta dels grups municipals.

Els abocaments a Can Xupa i el cas Mercuri

Els abocaments de terres a Can Xupa, una part de la finca de Ca n’Alzina, estan sent investigats pel cas Mercuri. Els investigadors creuen que es van abocar terres sense llicència, per la qual cosa han imputat per aquest motiu dos regidors del consistori: Joan Manau i Ricard Estrada, per tràfic d’influències i delictes contra l’ordenació del territori.

Foto portada: els regidors de l’Entesa Matias Serracant i Virgínia Domínguez, aquest dimarts. Autor: cedida.

Comments are closed.