Desarticulen un grup acusat de fins a 39 robatoris a domicilis

Els Mossos d’Esquadra asseguren que han desarticulat una banda que robava a domicilis. S’han detingut vuit persones i vuit més han estat imputades com a presumptes autores de fins a 39 robatoris amb força, també a la ciutat de Sabadell.

Els Mossos de Gavà han detingut entre el 5 de març i el 8 d’abril vuit persones i han imputat vuit més com a presumptes autores de 39 robatoris amb força en domicilis, receptació i pertinença a organització criminal. Els robatoris es van produir a Cornellà de Llobregat, Gavà, Castelldefels, Viladecans, Barcelona, Molins de Rei, Esplugues de Llobregat, Rubí, Sabadell, Sant Andreu de la Barca, Abrera i Sant Feliu de Llobregat.

El primer robatori es va produïr el 24 de febrer de 2013, a Cornellà, aprofitant que un habitage estava buit. Van robar un ordinador i un telèfon mòbil. Després els robatoris van anar augmentant. Sempre hi havia el mateix mètode: domicilis amb panys molt especials, que eren els que els membres de la banda coneixien i sabien forçar. Quan l’habitatge estava buit, s’emportaven tot allò de valor que estigués al seu abast. Després revenien allò que havien robat entre botigues de compra i venta d’or o ho enviaven a Reus. Allà la dona d’un dels presumptes lladres tenia contactes amb una xarxa de receptadors.

La banda està formada per fins a 16 persones, tots ells imputats, i tots de nacionalitat georgiana. S’han escorcollat tres domicilis, a Reus, Santa Coloma de Gramanet i Cornellà. S’han recuperat diversos objectes. A nivell judicial, porta el cas el jutjat d’instrucció número 3 de  Cornellà. Sis dels vuit detinguts han entrat a la presó.

Foto portada: material trobat a un dels domicilis. Autor: Mossos (cedida).

Comments are closed.