Dia clau, jornada rodona

• Remuntada èpica del Club Natació que els acosta a la salvació.

• Quarta victòria consecutiva de l’Escola Pia que els manté en la lluita pel Playoff.

El capità Arnau Casabon ha certificat una remuntada èpica a l’últim minut, que permet al Club Natació sortir de la zona de descens. L’Escola Pia ha sumat una nova victòria fora de casa i segueix lluitant amb el Pallejà pel Playoff.

La crida que la secció de futbol sala del Club Natació Sabadell havia fet a l’afició ha tingut efecte. Al pavelló de Cal Balsach no hi cabia ni una ànima per veure la gesta dels jugadors. El partit ha començat travat i sense un dominador clar. Tots dos conjunts han mostrat un molt bon treball defensiu que ha fet que es veiessin molt poques ocasions durant la primera part. Els de Jordi Nobau conscients de la necessitat dels 3 punts han sortit amb molta intensitat i han fet front al mur defensiu del Montcada amb xuts llunyans. Les actuacions dels dos porters i la falta de punteria ha fet que el partit anés al descans amb empat a 0. La èpica, reservada per la segona meitat.

El segon període ha començat amb un club endolladíssim. El Montcada tancat al seu camp però portant molt perill al contraatac. Tot i així, el porter local Marc Torras, ha estat molt segur sota pals i ha evitat qualsevol ensurt. Jordi Lozano, després d’una molt bona jugada individual ha enviat la pilota al pal. Les ganes hi eren i afició i equip “apretaven” molt , però ha arribat el gerro d’aigua freda. En un contraatac al minut 26 el conjunt visitant a situat el 0 a 1 al marcador. Cop pels nedadors que han vist com en el seu millor moment arribava el gol rival. Tot i així, lluny de tirar la tovallola, han seguit intensos i amb ganes de demostrar a l’afició que volen seguir sent equip de la segona B. I ha arribat el premi. Carlos, després de provar-ho diverses vegades, ha engaltat un potent xut que el porter visitant, Pol,  ha aturat, però allà ha aparegut Jaume Figueras molt atent al rebot i ha situat l’empat al marcador al minut 28. 1 a 1 i tot tornava a estar com al principi. Amb l’esperança de la remuntada el Natació Sabadell s’ha centrat a l’atac i alguns desajustos defensius han creat algun que altre ensurt, però de nou, atent, ha aturat Marc Torras.

El capità del CNS després de fer el gol. Autor: C. Domènech.

Els sabadellencs ho han intentat de totes les maneres però la pilota no ha entrat. Carlos, de nou amb un xut llunyà ha fet lluir el porter visitant, en el que ha estat el preludi de la gesta. Finalment ha arribat l’últim minut. Tota la grada menjant-se les ungles, creient que el gol podia arribar i els ànims no cessaven. S’havia de creure. I en una jugada plena de rebots quan només faltaven 40 segons pel final, el capità Arnau Casabon, qui si no, ha cregut més que mai i s’ha endut la pilota. Pilota controlada, carrera i xut amb la dreta. Gol. L’èxtasi ha omplert Cal Balsach. L’afició s’ha aixecat i ha celebrat el gol més important de la temporada. L’equip ho ha aconseguit, ha capgirat el marcador. 2 a 1 i ja no hi ha hagut temps per a més. Amb el xiulet final, braços en alt i a celebrar una victòria clau.

L’artífex de la victòria, Arnau Casabon ha fet aquestes declaracions per l’iSabadell en acabar el partit: “el gol ha sigut una alegria immensa. Un gol molt important que ens pot donar la permanència. L’equip està molt content perquè sabem que depenem de nosaltres mateixos. Necessitàvem la victòria per agafar confiança i seguir treballant per aconseguir l’objectiu. A l’afició present avui a Cal Balsach només puc donar-li les gràcies. Han tingut molt a veure en la victòria. Han estat un 10, sense ells segurament no haguéssim guanyat”.

3 punts providencials que treuen al conjunt de Jordi Nobau de la zona de descens. 25 punts que no certifiquen la salvació però que deixen al Club Natació depenent d’ells mateixos i fora de la zona perillosa. Queden dos finals, El proper 26 d’Abril, partit complicat a camp del líder, la Unión Santa Coloma, però l’equip va ple de confiança i l’afició hi creu.

L’Escola Pia fulmina al Ràpid Santa Coloma a la segona part

Partit difícil a Santa Coloma pels de Donoso. El Ràpid de Santa Coloma pràcticament esgotava les opcions de la salvació en aquest partit. La intensitat s’ha fet palesa en un conjunt local que s’havia que se la jugava. Tot i així, l’Escola Pia, que s’hi juga el playoff d’ascens no s’ha deixat intimidar. Pepe Font ha avisat amb una pilota al pal i al minut 4 ha arribat el primer. El mateix Pepe Font ha recuperat en camp contrari i ha assistit a Sergi perquè fes el 0-1. Amb el marcador en contra els de Santa Coloma, contra les cordes s’han centrat a l’atac. L’Escola Pia ha patit i Jordi Font, amb fins a 3 aturades de mèrit i Sergi salvant sota pals han evitat l’empat. Però quan només restaven 23 segons pel descans Manu ha situat l’empat. Faltaven segons per arribar el descans però els sabadellencs encara s’han pogut avançar en el marcador però el xut de Pol Viada no ha trobat porteria. Empat a 1 i primer temps complicat.

Una imatge del partit entre el Santa Coloma i l'Escola Pia. Autor: C. Domènech.

La segona part ha tingut un altre color. Els de Can Colapi han sortit a pels 3 punts i el conjunt local no ha pogut fer res. Al primer minut, Pol Viada ha culminat un excel·lent triangulació amb Jordi Torras i Sergi i ha avançat als visitants. 2 minuts més tard, ha arribat el gol de Pepe Font. El màxim golejador de l’equip i de la categoria no ha fallat a la seva cita amb el gol i ha aprofitat una bona assistència de Jordi Torras per situar l’1 a 3. Al minut 28, moment per la pissarra. Falta a la frontal, jugada assajada i gol de Santi Sarda. 1 a 4 i el partit pràcticament sentenciat. La sentència ha arribat amb l’expulsió del local Nay Márquez per doble groga que ha apagat tota possible reacció local. Carles Comadran ha aprofitat la superioritat numèrica i ha enterrat al Ràpid al minut 32. Marcador clar favorable a la Pia i els colomencs han tret el porter-jugador. L’encert sota pals i el bon treball en defensa ha evitat qualsevol ensurt, i a falta de 4 minuts, Pepe Font, en un contraatac a afusellat al porter-jugador situant el sisè pels de Donoso. Tot i la importància de la derrota el conjunt local ha seguit amb el joc de 5 i en els últims dos minuts ha aconseguit anotar 2 gols que han maquillat el marcador amb el definitiu 3 a 6. Nova victòria de l’Escola Pia que es fa forta també fora de la ‘Bombonera’. La setmana que ve a sumar una nova victòria a casa. El rival: el filial del Marfil Santa Coloma, rival directe en la lluita pel Playoff. Partit especial pel jugador sabadellenc Dani Castro, que tornarà a la que ha estat casa seva, aquest cop amb la samarreta rival.

Club Natació Sabadell 2 – 1 Futbol Sala Montcada

CN Sabadell: Marc Torras, Isaac, Pep Girvent, Arnau Casabon, Arnau Huguet, Jaume Figueras, Jordi Lozano, Aitor, Rubén Collado, Carlos.
FS Montcada: Pol, Carlos Riquelme, Xerxi, Mario, Roger Bonet, Xavier Ibáñez, David Ortega, Daniel Petit.
Gols: Xerxi (0-1 min. 26), Jaume Figueras (1-1 min. 28), Arnau Casabon (2-1 min. 39)
Incidències: l’àrbitre ha mostrat la targeta groga a Arnau Casabon del Club Natació Sabadell.

Ràpid Santa Coloma 3 – 6 Club Esportiu Escola Pia

Ràpid SC: Jony Torres, Pablo García, Manu, David Gálvez, Nay Márquez, Randy, Fran, Sergio V., Rubén.
CE Escola Pia: Jordi Font, Pol Viada, Santi Sardà, Jordi Sardà, Oriol Comadran, Carles Comadran, Jordi Torras, Sergi, Héctor Xarau, Pepe Font, Marc Pagès.
Gols: Sergi (0-1 min. 4), Manu (1-1 min. 19), Pol Viada (1-2 min. 20), Pepe Font (1-3 min. 22), Santi Sardà (1-4 min. 28), Carles Comadran (1-5 min. 32), Pepe Font (1-6 min. 35), Fran (2-6 min. 38), Randy (3-6 min. 39)
Incidències: l’àrbitre ha expulsat amb doble targeta groga a Nay Márquez del Ràpid Santa Coloma.

Foto poratda: Celebració de la victòria del Club Natació Sabadell. Autor: C. Domènech.