PAH Sabadell Gràcia

El servei Ofideute atura 23 llançaments hipotecaris i aconsegueix 29 dacions en pagament

  • Ofideute tramita gairebé 600 expedients de bancs, financeres i una entitat pública.

  • Es tanquen 319 casos: amb 29 dacions, 23 suspensions de llançament i 14 refinançaments.

L’ajuntament de Sabadell ha presentat el balanç de 2013 corresponent al servei Ofideute, posat en marxa l’any 2011 per intermediar en els deutes hipotecaris. S’han tractat gairebé 600 expedients, dels quals s’han tancat la meitat.

Durant tot l’any 2013, el servei Ofideute, que l’Ajuntament presta a les oficines d’atenció ciutadana, ha refinançat el deute hipotecari de 14 famílies, ha aconseguit 29 dacions en pagament (saldar el deute a canvi d’entregar l’habitatge) i s’han suspès el llançament de 23 habitatges. D’altra banda, s’han derivat a Càritas 11 casos de famílies en situació de risc de pèdua de l’habitatge per impagament del lloguer. També s’han signat acords amb Creu Roja, el Col·legi de Procuradors o l’Associació d’Empleats Jubilats i Pensionistes de la Caixa d’Estalvis de Sabadell, que ha acompanyat 36 famílies a les seves negociacions amb les entitats financeres. “Fem una valoració positiva del servei”, ha assegurat la tinent d’alcalde d’Habitatge, Marta Farrés.

Segons el balanç donat a conéixer per l’Ajuntament, durant l’any 2013 es van fer 1.220 entrevistes presencials, que incrementa un 50 per cent la xifra de l’any passat. Set de cada 10 famílies tenen ingressos inferiors als 1.000 euros mensuals. La resta no passen dels 500 euros al mes. Set de cada 10 usuaris de l’Ofideute són famílies autòctones.

Què és el servei Ofideute?

El servei Ofideute té com a objectiu informar, assessorar i intermediar per evitar la pèrdua de l’habitatge. S’han tractat 593 expedients corresponents a 14 entitats bancàries, 10 societats financeres i una entitat pública.

El consistori insisteix que és vital que l’usuari arribi al servei a l’inici del procés d’execució hipotecària. No és el mateix arribar amb quotes impagades, amb el procés ja obert o amb una ordre de llançament hipotecari.

Foto portada: mobilització de la PAH Sabadell davant el bloc de Gràcia, on tenen uns 40 pisos ocupats. Autor: David B.

Comments are closed.