Marisol Martínez

EUiA: els acomiadaments a Vimusa són un “banc de proves”

Esquerra Unida i Alternativa considera que els set acomiadaments que s’han executat a Vimusa en les darreres setmanes es podrien aplicar en el futur a altres treballadors de l’Ajuntament. La portaveu, Marisol Martínez, considera que ha d’arribar a aquesta conclusió després del debat al ple.

Martínez demana la dimissió del gerent de l’empresa municipal perquè considera que no ha sabut plantejar alternatives que evitin deixar treballadors a l’atur. Així mateix, creu que aquestes alternatives existeixen però “vista la postura i els arguments que es van fer servir per no rectificar tinc la convicció d’estar assistint a un banc de proves d’allò que, si surt bé ara, es convertirà en mètode a aplicar a d’altres treballadors de l’Ajuntament en el futur” (més info: ‘Es rebutja la petició per readmetre els set acomiadats a Vimusa‘).

EUiA assegura que el regidor i diputat Joan Mena ha oferit tenir una reunió amb el consller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, a la que hi assistís l’alcalde, Juan Carlos Sánchez, per trobar solucions. De fet, part dels problemes de l’empresa són causats pels deutes que l’administració municipal i autonòmica tenen contrets amb Vimusa i no paguen. Mena volia aturar els acomiadaments, almenys fins a la reunió. Però assegura que no ha rebut resposta de Juan Carlos Sánchez per cap via.

D’altra banda, Marisol Martínez també demana explicacions sobre els motius pels quals s’ha contractat “un dels bufets d’advocats més cars de Catalunya per portar a terme aquests acomiadaments així com la contractació de la consultora Lee Hecht Harrison per a tasques de seguiments dels treballadors acomiadats”.

2 Comments