Foto portada: Taula d'Escriptors a Sant Jordi, l'any 2014, encara al Mercat Central. Autor: David B.

Guia útil per viure a Sant Jordi a Sabadell

gggg
Descuento ebooks Image Banner 468 x 60

  • El museus Crusafont, del Gas i els municipals s’afegeixen a les portes obertes de l’antiga Unnim.

  • El Mercat i l’Espai Cultura són l’epicentre de la celebració de Sant Jordi a la ciutat.

Amb el Mercat plenament consolidat com un bon espai per a celebrar Sant Jordi (d’altra banda, les obres del Passeig obliguen a que no hi hagi ni debat sobre aquest fet), s’espera que de nou milers de sabadellencs es deixin caure aquest dimecres pels volts de la llotja. Aquí teniu les activitats més destacades.

Sant Jordi escalfa motors aquest dimarts amb la segona edició de la trobada d’autors novells a la seu d’Òmnium Cultural (carrer Salut, 151, 19.30 hores). Però serà dimecres quan es concentri tota l’activitat.

Un any més, el Mercat i l’entorn patrimonial del que va ser Caixa Sabadell concentren l’activitat durant el dia de Sant Jordi. Llibreries i floristes esperen que la proximitat a Setmana Santa no es deixi notar gaire a la caixa, i creuen els dits mirant al cel, esperant un dia assolejat, templat i sense aigua. A banda de les principals novetats literàries, i un any molt marcat per la política, el sobiranisme i la consulta, caldrà veure si l’efecte Garcia Márquez no fa despuntar a última les vendes de l’escriptor colombià, que va morir dijous passat.

En aquesta informació repassem les principals activitats a la ciutat durant Sant Jordi.

Durant tot el dia: taula d’escriptors

L’ajuntament de Sabadell i les llibreries de la citat organitzen un any més la taula d’escriptors, amb la presència d’una trentena d’autors, entre ells Antoni Dalmases, els periodistes Toni Padilla i Plàcid Garcia-Planas, Montse Barderi, Núria Llunell, Manuel Foraster, Jordi Serrano o Jordi Balaguer.

A més, a l’entorn del Mercat Central hi haurà la mostra d’una seixantena d’entitats de la ciutat: partits polítics, entitats socials, culturals, solidàries i de tot tipus.

Activitats puntuals

· De les 9.30 a les 12.30 hores: la companyia Galiot Teatre presenta l’espectacle Historietes. Fins a les 11 del matí també hi haurà diversos passis de Contes per a nens valents amb la companyia Trotam Teatre. A la plaça del Gas.
· De 10 a 12 hores: lectura pública de poesies Entre l’herba i els núvols, a càrrec d’alumnes de cinquè i sisè de les escoles de la ciutat. Al Museu d’Història.
· 10.30 hores: la companyia AlGalliner representa l’obra de teatre Hi havia una vegada… al Museu del Gas. Ho repetiran a les 17.15.
· De 17 a 19 hores: lectura pública en homenatge a Joan Vinyoli i Paco Candel. Els alumnes dels cursos de català per a adults, participants del Voluntariat per la Llengua i Òmnium Cultural recitaran poemes, acompanyats per membres de l’Aula de Música de Cambra del Conservatori de Sabadell. La lectura es fa al Museu d’Història.
· 18 hores: la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 organitza una ballada de sardanes als jardins, a càrrec de la Cobla Jovenívola de Sabadell.
· 18 hores: l’últim guanyador del Premi Sant Joan, Àlvar Caixal, signarà el seu llibre, Les llavors del silenci. Als jardins de l’antiga Caixa Sabadell.
· 18:15 hores: la companyia Galiot Teatre oferirà l’obra Palla, fusta, pedra a l’amfiteatre.
· 20 hores: els Castellers de Sabadell faran l’actuació de Sant Jordi a la plaça del Mercat.
· 20 hores: Francesc Lozano presenta en el singular marc de l’Observatori Astronòmic de Sabadell el volum Per què ens extingirem?.

Sant Jordi per a nens

· De les 16.30 hores fins les 20 hores: als jadins de l’Espai Cultura Sabadell, al carrer d’en Font, hi haurà tallers de titelles de Sant Jordi.
· De 17 a 20 hores: taller familiar de còmic i il·lustració per a infants a partir de 6 anys. Al Museu d’Art.
· De 19 a 20 hores: taller familiar de punts de llibres. Al Museu d’Història.

Museus

Els museus municpals d’Història i Art, el Museu Paleontològic Miquel Crusafont, l’Espai Cultura i el Museu del Gas faran una jornada de portes obertes. Com és habitual, de 9 a 21 hores hi haurà una jornada de portes obertes a la seu de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 i a l’Espai Cultura. Es podran visitar els espais més emblelmàtics, com el saló modernista o la torre de l’antiga Escola Industrial, que només s’obre al públic el dia de Sant Jordi.

FE D’ERRADES

Tal com atentament diu la Montserrat Mateu com a comentari, la segona trobada d’autors novells de Sabadell es duu a terme a la seu d’Òmnium Cultural (carrer Salut, 157 baixos) i no pas a la seu de la UES (Salut, 14-16), com per error es deia a la informació. Disculpeu les molèsties.

Foto portada: entorn del Mercat Central, amb la taula d’autors, l’any passat. Autor: David B.

One Comment