Una escena de Els Justos, a l'Estruch. Autor: David B.

La companyia ‘AlGalliner’ finalista als Premis de Teatre BBVA

  • Els Justos, ha estat una de les quatre reprersentacions escollides entre les 99 propostes teatrals presentades.

  • És la primera ocasió en què una companyia professional sabadellenca és finalista en aquests premis.

La companyia sabadellenca AlGalliner opta als premis BBVA de teatre amb el seu muntatge Els justos, d’Albert Camus. El guardó premia al millor espectacle teatral amb una gira de 4 representacions per un valor de 16.000 euros.

En un acte celebrat aquest dilluns a la ciutat de Vic, s’han fet públics els quatre finalistes que opten als Premis de Teatre BBVA, entre els quals és present la companyia sabadellenca AlGalliner pel seu muntatge de l’obra d’Albert Camus Els justos, que van estrenar a l’Estruch el 25 d’octubre del 2013. Aquest muntatge va suposar un gir radical a la carrera del grup, que fins llavors s’havien decantat pel gènere de la comèdia.

Els altres tres grups finalistes han estat Teatre Invisible de Mataró pel muntatge El drac d’or, Panicmap Proyectos escénicos de València per Harket (Protocolo) i Farrés Brothers i Cia. d’Òdena per l’espectacle Equilibristes. La decisió final sobre el guanyador del premi d’enguany es farà pública el dia 2 de juny en un acte que es celebrarà al Teatre Atlàntida de Vic.

El premi ha arribat tot just quan la companyia AlGalliner celebra el seu desè aniversari, amb diversos actes, com una festa que tindrà lloc a l’Estruch el proper 26 d’abril i la reestrena del seu primer muntatge Tres tristos traumes que es realitzarà el mes de novembre (més info a La companyia sabadellenca ‘AlGalliner’ fa 10 anys).

Foto portada: Una escena de Els Justos a l’Estruch. Autor: David B.

Comments are closed.