La innovació centra la jornada de política industrial de la Fundació del Gremi de Fabricants

La Fundació del Gremi de Fabricants ha organitzat aquest dimecres una jornada sobre política industrial d’alt nivell. Ha estat inaugurada per la número 2 del ministrei d’Economia, Carmen Vela, i clausurada pel conseller d’Empresa, Felip Puig. Entremig quatre taules de debat per buscar vies per potenciar de nou la indústria.

Innovació. Ha estat la gran paraula i la més escoltada aquest dimarts a la seu del Gremi de Fabricants. Potenciar la investigació, el desenvolupament i la innovació, replantejar els usos industrials a la ciutat o potenciar la B-30 han estat altres de les propostes per fer de la indústria un pol tractor de l’economia.

La secretària d’Estat de recerca, desenvolupament i innovació del ministeri d’Economia, Carmen Vela, ha assegurat que la iniciativa privada hauria de respondre més pel que fa a les inversions en I+D+i, per trencar l’actual paritat entre inversió pública i privada. Vela ha animat a innovar perquè qui ho ha fet ha aguantat millor la crisi i a més comporta riquesa a curt termini. A més, creu que l’any 2020 el 20 per cent del Producte Interior Brut hauria de ser procedent de la indústria.

El president de la Fundació del Gremi de Fabricants, Josep Bombardó, s’ha mostrat a favor d’un compromís global, de governs, d’empreses i de ciutadans per reindustrialitzar el país. L’alcalde de Sabadell, Juan Carlos Sánchez, ha posat com exemple de cooperació i un pas endavant l’Associació B-30.

Després de la inauguració s’ha dut a terme la conferència ‘Reptes de la indústria en el canvi de cicle’ del professor Josep Oliver (UAB). A continuació s’han fet quatre taules de debat, moderades per periodistes econòmics. Al llarg de tot dimarts, s’han fet diverses taules de treball per posar negre sobre blanc algunes propostes pel que fa a la dimensió de les empreses, els problemes a l’hora de guanyar competitivitat, l’impacte del capital humà i els recursos financers i la generació de coneixement.

“Serem industrials o no serem”

La jornada ha estat clausurada pel conseller d’Economia i Ocupació, Felip Puig, que ha assegurat que “Catalunya serà industrial o no serà”. La jornada ha comptat amb l’assistència d’unes 140 persones, en la seva majoria empresaris i industrials.

Foto portada: Felip Puig, a la cloenda de la jornada. Autor: David B.

Comments are closed.