Opinió de Miquel Torres, president del Club Natació Sabadell: ‘Resultat del treball i la il·lusió col·lectiva’

ARTICLE D’OPINIÓ
Miquel Torres, president del Club Natació Sabadell

Una entitat esportiva sense ànim de lucre com el Club Natació Sabadell (CNS), té l’obligació d’actuar en una doble i complementària vessant. D’una banda, ha de complir la seva funció social, que es tradueix per oferir als socis/es, unes instal·lacions i serveis que compleixin les seves expectatives i l’altra, donar resposta a les necessitats de 2.000 esportistes, que conformen les 20 seccions.

Per valorar la magnitud de la CNS, cal recordar que és el club més gran de la ciutat i un dels més importants d’Europa en el seu camp, amb més de 25.000 socis, amb 20.000 metres quadrats d’instal·lacions, amb una Escola Santa Clara que acull a 160 esportistes de base; que periòdicament organitza esdeveniments nacionals i internacionals en diferents especialitats esportives; que participa en les federacions i entitats esportives, etc. És probablement el treball que es porta a terme, el que desperta simpaties entre bona part de la ciutadania que valora que Sabadell té un club de tan prestigi.

El 2013 i 2014 han estat anys d’èxits en diverses disciplines i encara que ha brillat amb llum pròpia el waterpolo femení, és de justícia valorar els èxits individuals i col·lectius en tots els esports en què competeix al Club, tant d’aigua (waterpolo, natació sincronitzada, masters, esport adaptat), com sec (atletisme, bàsquet, esquaix, frontó, fulbito, futbol sala, petanca, tennis taula, triatló i vòlei). Uns resultats que, més enllà de potenciar la seva excel.lent reputació en l’àmbit esportiu i social, juguen un paper important en la difusió nacional i internacional de la nostra ciutat, transcendint la dimensió purament esportiva.

Però hem de tenir present que no es tracta de quelcom casual, sinó que és el fruit d’una planificació esportiva, d’un treball ben fet pel magnífic col·lectiu, que tinc l’honor de presidir, format per esportistes, entrenadors, tècnics, treballadors del Club, directius i, per descomptat, la gran massa social que dona suport a l’entitat sense la qual tot això no seria possible. Tots i cada un d’ells, a diferents nivells i en la proporció que els correspon, són copartíceps del respecte que s’ha guanyat aquest Club, per la seva manera de fer i pels èxits esportius i socials, que ha esdevingut un referent.

Queda molt per fer per mantenir i superar els nivells assolit en l’àmbit esportiu i social, acabar les obres de Can Llong i dur a terme millores en les infraestructures. I per fer-ho possible, és imprescindible tenir un Club sostenible i viable, capaç d’adaptar-se a les noves condicions econòmiques i socials, alterades com a conseqüència d’una crisi econòmica que està afectant durament a les famílies i sectors que formen el nucli social del Club. I en això hi estem decidits.

Malgrat la complexitat que comporta la tasca, aquells que tenim el mandat per gestionar aquest Club, estem convençuts que per construir l’origen del futur que ens proposem, comptem amb el potencial necessari com la implicació, il·lusió, dedicació, treball i professionalitat dels grups i persones adequats per al projecte, raó per què, dit amb tota la prudència, pot esperar-se un futur esperançador per al nostre Club en consonància amb la seva prestigiosa història.

Foto portada: l’equip absolut de waterpolo femení, després de guanyar la Copa d’Europa aquest dissabte. Autor: David B.

Comments are closed.