Recorden els morts a Ceuta amb siluetes pintades a terra

Diverses entitats socials i polítiques de la ciutat han denunciat aquest dissabte les polítiques migratòries de la Unió Europea a Sabadell. Han recordat la mort de 15 persones a Ceuta quan intentaven accedir a Espanya des del Marroc. Demanen la dimissió del ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz (PP).

SOS Racisme, el Servei Ciutadà d’Acollida als Immigrants (SCAI), la Lliga dels Drets dels Pobles, Unitat contra el feixisme i el racisme i les juventuts d’ICV i també d’EUiA han denunciat aquest dissabte a diversos punts de Sabadell la política migratòria de la Unió Europea. Han repartit un manifest conjunt per denunciar el que consideren violacions dels Drets Humans en immigració i asil. Han pintat gràficament 15 siluetes a terra recordant així la quinzena de persones que van morir fa unes setmanes a Ceuta quan intentaven entrar a Espanya des del Marroc. També denuncien la situació dels accessos a la ciutat autònoma de Melilla.

Demanen la dimissió del ministre Fernández Díaz

Les entitats denuncien la “violació dels Drets Humans” i volen un marc migratori que no consideri les persones que demanen asil polític com a delinqüents. Exigeixen l’abolició de la directiva de retorn de 2008. També demanen la dimissió del ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz (PP). El fan responsable dels 15 morts a Ceuta.

El coordinador de l’acció, Roger Surroca (Joves d’Esquerra Verda) manté que “al 2013 van morir 2.360 persones a les fronteres europees”. Recorda la tragèdia de Lampedussa, les tanques de Ceuta i Melilla o els polèmics Centres d’Internaments d’Estrangers, com el de la Zona Franca de Barcelona.

La joventut espanyola està emigrant per intentar construir un projecte de vida lluny d’aquí, on moltes i molts joves no podem fer-ho”, ha reflexionat Surroca. “Quin tracte esperem rebre i quin és el tracte que estem donant nosaltres?”.

 Surroca manté la pobresa i l’afany de trobar una vida millor obliguen a creuar les fronteres de forma desesperada a milers de persones i que cap de les mesures que denuncien, com endurir els accessos, acabaran amb les migracions. En canvi, “són profundament inhumans”, manté.

Foto portada: siluetes a la plaça del doctor Robert. Autor: JEV.

Comments are closed.