Sánchez presenta un govern a la mida de Josep Ayuso

  • El candidat del PSC serà primer tinent d’alcalde i coordina Presidència, Economia i Serveis Centrals mantenint Esports.

  • Burgués passa a Urbanisme i els regidors afins a Ayuso Monge i Carrasco guanyen responsabilitats.

La remodelació del goven local presentada per aquest dimecres per l’alcalde, Juan Carlos Sánchez, posiciona Josep Ayuso com la pedra angular de l’executiu local.

Tal com ha avançat aquest matí iSabadell (més info: ‘Els partis comencen a posar fil a l’agulla de cara a les eleccions‘), el fins ara tinent d’alcalde abandona Urbanisme i es posiciona com a coordinador de l’àrea de Presidència, Economia i Serveis Centrals, amb competències a Promoció Econòmica, treball, formació, innovació, indústria, economia, el programa ‘Smart City’. I manté la seva tradicional regidoria d’Esports.

Josep Ayuso és el candidat a les eleccions del PSC, que és la formació que dóna suport al govern. I és una persona que coneix bé l’àrea de Serveis Centrals, perquè ja n’ha estat el responsable. A més, en el moment actual, on volem potenciar les polítiques de reactivació econòmica, ha de tenir un paper rellevant”, ha respost Sánchez a les preguntes de la premsa.

De fet, Ayuso també passa a ser, ja des d’aquest dimecres, el primer tinent d’alcalde de Sabadell. Només perd una atribució: Urbanisme, des d’on ha hagut de negociar l’estat actual de les obres del tren o encarar les acusacions de l’Entesa per Sabadell sobre les irregularitats a Ca n’Alzina.

Monge i Carrasco guanyen atribucions

Regidors afins a Josep Ayuso (que van donar suport a la seva candidatura a les primàries del PSC davant Marta Farrés) també guanyen pes. Així, Lluis Monge manté Sostenibilitat i Gestió d’Ecosistemes i hi afegeix la regidoria de Promoció Econòmica. Per la seva part, Anna Carrasco afegeix el programa de Gent Gran a la seva responsabilitat a Relacions Ciutadanes. Els regidors Cristian Sánchez (Espai Públic i Policia) i Carles Bosch queden igual (Comerç).

Burgués, nou responsable d’Urbanisme

L’altra gran canvi del govern és en la modificació de responsabilitats per l’actual portaveu socialista, Ramon Burgués. Manté la seva tradicional ocupació a Educació però canvia Promoció Econòmica (on va substituïr Montserrat Capdevila fa sis mesos) per Urbanisme, on ara substitueix Ayuso. Burgués manté també Recursos Humans.

La resta de regidors queden gairebé igual. Només Cristina Moreno perd atribucions (Gent Gran) mantenint Salut. Quim Carné gestionarà com ara Cultura i Drets Civils. I la segona tinent d’alcalde, Marta Farrés, rival d’Ayuso a les primàries del PSC, manté Habitatge i Serveis Socials, a més de l’àrea de Serveis a les persones.

Un govern de 10 regidors

El govern local continuarà tenint 10 regidors malgrat que el PSC té 13 edils a l’Ajuntament. I és que Manuel Bustos, Paco Bustos i Joan Manau continuaran sense atribucions, ja que estan imputats pel cas Mercuri i es van apartar de les seves responsabilitats de govern el mes de març de 2013, quan Juan Carlos Sánchez va ser designat alcalde.

Reactivació econòmica

Sánchez ha justificat els canvis perquè després de Setmana Santa mancarà poc més d’un any per a les eleccions i el govern local vol posar a l’agenda de la ciutat temes com la reactivació econòmica i les polítiques d’ocupació. Recorda que la principal preocupació del ciutadà és l’atur i l’economia.

Foto portada: J.C.Sánchez fent públic el cartipàs. Autor: J.d.A.

4 Comments