Tanca el Sabadell Smart Congress amb més de 450 participants

La segona edició del Sabadell Smart Congress, espai de reflexió al voltant de les ciutats intel·ligents, ha tancat aquest divendres al migdia. Durant aquests dos dies han passat per Fira Sabadell més de 450 congressistes, segons dades de l’Ajuntament.

El congrés s’ha aplicat en com aplicar el concepte de ciutat smart o intel·ligent a les ciutats mitjanes, com Sabadell, i petites. De fet, la referència de congressos sobre grans ciutats no està gaire lluny, ja que es troba en el congrés que es realitza a Barcelona cada tardor. Pel que fa al saló sabadellenc, hi han assistit uns 450 congressistes, entre ells una vintena d’alcaldes i alcaldesses, així com representants d’empreses i operadors, estudiants i centre de recerca.

Hi ha hagut bona resposta dels participants i el més important és entendre que el món smart no és una finalitat en si mateix sinó una estratègia de canvi i millora per a les persones i pels serveis, per ser més respectuosos ecològicament i més transparents. La tecnologia és un mitjà que té repercussions directes en la millora dels serveis públics”, ha assegurat l’alcalde de Sabadell, Juan Carlos Sánchez.

El congrés ha tingut una quinzena d’expositors. També ha servit perquè l’ajuntament de Sabadell signés un conveni amb el municipi argentí de Vicente López per desenvolupar les smarts cities. Segons assegura el consistori, per intentar que el municipi argentí organitzi un congrés similar al sabadellenc. Així es volen dissenyar activitats de cooperació en aquesta matèria.

D’altra banda, l’ajuntament de Sabadell ha confirmat també aquest divendres que participarà a la setena edició del Foro Urbano Mundial, que es farà del 5 al 11 d’abril a la ciutat colombiana de Medellín.

Foto portada: l’alcalde de Vicente López, Jorge Macri, el de Sabadell, J.C.Sánchez, i el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Josep Ayuso. Autor: Aj. Sabadell / J. Peláez.

Comments are closed.