Smart Congress

Tot a punt per a la inauguració de Sabadell Smart Congress

Els propers 3 i 4 d’abril Fira Sabadell torna a ser centre de referència internacional per conèixer les últimes tendències pel que fa a les ciutats intel·ligents d’arreu del món, acollint la segona edició del Sabadell Smart Congress.

Durant dos dies Fira Sabadell acollirà tots els actors implicats en la gestió intel·ligent de les ciutats, com governs locals, operadors tecnològics, empreses de serveis i institucions financeres, amb l’objectiu de generar intercanvis comercials i de coneixements entre els assistents. El congrès mostrarà com les noves tecnologies i els procediments vinculats al concepte de “ciutat intel·ligent” poden contribuir a generar activitat econòmica vinculada a l’economia del coneixement.

Sabadell Smart Congres comptarà amb les ponències del Dr. Federico Casalegno, del prestigiós centre de recerca nord-americà Massachusetts Institute of Technology (MIT); Jorge Macri, alcalde de Vicente López (Argentina); Victor Hugo Figueroa Rebolledo, alcalde de Penco (Xile): Miguel Sebastián, ex-ministre d’Indústria i responsable de les polítiques energètiques a Espanya durant el període 2008-2011 i José María Gay de Liébana (economista), entre altres.

Durant les jornades es tractaran diversos temes com l’eficiència energètica, el finançament de projectes, la ciutadania digital o la gestió massiva d’informació urbana. A les taules de treball es tractaran les diverses estratègies d’implantació del model Smart City en ciutats mitjanes: del discurs teòric a les solucions pràctiques; així com els reptes que presenta la mobilitat en una societat urbanitzada o bé l’aplicació dels sistemes Big Data i Open Data per a una gestió eficient de la informació.

Concurs d’aplicacions mòbils

Per segon any consecutiu l’ajuntament de Sabadell ha convocat un concurs d’aplicacions mòbils (apps), dotat amb 1.500 euros per a la millor aplicació. L’objectiu d’aquest concurs és buscar aplicacions mòbils funcionals relacionades amb les ciutats i que beneficiïn els ciutadans, empreses o administracions públiques de Sabadell.

S’han presentat 16 candidatures amb aplicacions mòbils de temàtiques molt variades, totes elles amb el nexe comú de tenir relació amb els serveis i activitats d’un municipi, com la mobilitat, el comerç, el turisme o la gestió de residus.

Vehicle autònom

Dins del Sabadell Smart Congress es comptarà amb la presència d’un vehicle autònom, autoconduït sense intervenció del conductor, gràcies al geoposicionament. Aquest vehicle, desenvolupat per la Freie Universität Berlin, realitzarà una prova inèdita a Espanya en una ciutat de més de 200.000 habitants, circulant pels carrers de Sabadell.

El vehicle autònom sortirà dijous 3 d’abril a les 11:30 hores des de la plaça Argub i recorrerà l’avinguda Francesc Macià fins l’Avinguda Lluís Companys cantonada amb via Augusta. En un segon recorregut que començarà a les 13 hores, el vehicle sortirà de la ronda Jean Monnet i recorrerà el carrer Dinamarca i carrer Regne Unit.

Foto portada: Jeremy Rifkin, davant l’Auditori de Fira Sabadell, en la primera edició de Sabadell Smart Congress . Autor: J.d.A.

Comments are closed.