Foto portada: votants a l'IES Escola Industrial. Autor: David B.

Els resultats del 9N a Sabadell a cada punt de votació

iSabadell ha accedit als resultats del procés participatiu del 9 de novembre en cada un dels 13 punts de votació. Els resultats mostren una majoria de Sí-Sí a tots els punts de votació. Tot i així, s’estimen diferències importants a la ciutat.

El punt de votació amb major percentatge de Sí-Sí va ser l’IES Vallès, amb un 90 per cent de respostes doblement afirmatives. A l’IES Vallès van votar bona part dels sabadellencs que viuen al centre de la ciutat. L’altra ho va fer a l’IES Escola Industrial, amb un 87,6 per cent de vots Sí-Sí. A continuació, els dos instituts amb més dobles sí van ser el Pau Vila i l’Agustí Serra, amb votants majoritàriament del barri de Gràcia el primer i de la Creu Alta el segon (tot i que els veïns per exemple de Torre-romeu o Can Puiggener també votaven a l’Agustí Serra).

Finalment, als IES Les Termes, Miquel Crusafont i Ferran Casablancas el Sí-Sí va superar el 70 per cent. En el primer cas votaven els veïns de Les Termes i part de la Creu de Barberà, però també de bona part de l’Eixample. En el cas del Miquel Crusafont votaven els veïns dels Merinals i també els de Can Feu. Finalment, al Casablancas van votar part dels veïns de la Concòrdia, la Creu Alta i la zona nord.

Foto portada: percentatge de vot punt de votació per punt de votació a Sabadell. Elaboració pròpia
Foto portada: percentatge de vot punt de votació per punt de votació a Sabadell. Elaboració pròpia

En canvi, on menys s’ha votat Sí-Sí ha estat a l’IES Joan Oliver (54 per cent), seguit de l’Arraona i el Jonqueres, amb un 60 i un 63 per cent respectivament. Al Ribot i Serra, Castellarnau i Sabadell el Sí-Sí va ser la resposta d’entre el 65 i el 70 per cent dels participants.

Resposta Sí-No

En quant al Sí-No, ha estat la segona resposta més votada. amb un 13 per cent dels vots totals. A l’IES Joan Oliver va aconseguir un 21 per cent de vots. A banda de l’institut Joan Oliver, aquesta resposta, tradicionalment vinculada a l’anomenada tercera via o via federal, ha rebut més d’un 15 per cent dels vots als instituts Arraona (18,2 per cent), Castellarnau (16,6 per cent) i Jonqueres (16,17 per cent). Correspon en bona part a la zona nord de Sabadell (Ca n’Oriac, Torreguitart, La Plana del Pintor, Sant Julià, La Roureda) i en el cas del Castellarnau també part de Can Llong i Can Gambús.

En canvi, el Sí-No només va rebre un sis per cent dels volts a l’IES Vallès i no va superar el 10 per cent a l’Escola Industrial, el Pau Vila ni l’Agustí Serra

Resposta No

El No va rebre un 7,13 per cent. És a dir, set de cada 100 participants a la consulta no volen que Catalunya sigui un estat. Als IES Joan Oliver (13 per cent), Arraona (11,15 per cent) i Jonqueres (11 per cent) el percentatge de No ha superat el 10 per cent.

En canvi, on menys percentatge de no hi va haver va ser als instituts Vallès, Escola Industrial, Pau Vila i Agustí Serra. En cap cas d’aquests, va arribar al quatre per cent.

Els altres votants

És destacable l’important número de vots corresponents a la categoria Altres. Cal recordar que a la consulta no hi havia vots nuls i per tant tots aquells vots amb missatges, amb un doble no, amb la segona pregunta resposta però la primera en blanc i altres rareses, eren comptades com a altres. A instituts com el Ribot i Serra, el Jonqueres, l’Arraona i el Joan Oliver el vot altres ha estat entre el 8 i el 10 per cent del total.

Foto portada: votants a l’IES Ferran Casablancas, el 9N. Autor: David B.

3 Comments