Expectació a Can Llong sobre el futur institut

Satisfacció i moltes preguntes a Can Llong sobre el futur institut. El que havia de ser una reunió sobre diversos temes convocada per l’associació de veïns del barri s’ha convertit gairebé en un monogràfic sobre les darrers informacions al voltant del reclamat institut a la zona. L’auditori del centre cívic s’ha quedat petit.

A l’ordre del dia de l’assemblea informativa convodada per l’associació de veïns de Can Llong-Castellarnau hi havia diversos temes, tractats per diferents representants polítics, tots dels Partit dels Socialistes de Catalunya. Així si la diputada al Parlament Montserrat Capdevila ha explicat l’estat actual de la construció del Centre d’Atenció Primària a Can Llong i el diputat al Congrés Carlos Corcuera les novetats relatives a la hipotètica estació de Renfe a la zona (aprofitant el baixador de Castellarnau), el tema estrella ha estat l’únic que ha avançat en les darreres setmanes: la construcció del futur institut.

L’auditori del centre cívic de Can Llong s’ha quedat petit, amb més d’un centenar d’assistents, molts d’ells pares i mares del barri. Volien saber quan i com es farà aquest centre de secundària.

Un centenar de persones a l'assemblea informativa. Autor: J.d.A.

De moment, segons l’avançat pel regidor d’Educació, Ramon Burgués, el Departament d’Ensenyament de la Generalitat ha assegurat que hi haurà places d’ESO a partir del curs vinent a la zona. Es faran en primer lloc en aules prefabricades i s’espera que a partir del 2016 es pugui iniciar la construcció d’un edifici. L’institut estarà liderat per l’equip docent de l’IES Arraona, que traslladarà un grup de professors a Can Llong per dur a terme el primer. De fet, el curs 2014-2015 es tanca la inscripció de primer d’ESO a l’Arraona. Encara no se sap que comportarà aquesta decisió a llarg termini pel centre de Ca n’Oriac però pel que respecta a Can Llong suposa l’arribada de la secundàri:

Està tot lligat. No us poseu nerviosos si veieu que no comencen les obres. A partir del mes de juny i juliol tindrem les obres i a partir de setembre els nens de primer d’ESO estaran al barri”, ha destacat Burgués, que ha agraït la “persistència i discreció” especialment de l’Associació de Mares i Pares del CEIP Can Llong (única escola a la zona que ara mateix té nens a sisè de primària, ja que el CEIP Mas Boadella i el CEIP Virolet encara no hi han arribat).

Només una ombra ha recorregut la sala quan tant Burgués com representants de l’AMPA han reconegut que el pacte és que “si no hi ha matrícules no hi ha institut”. Vol dir que pel curs 2014-2015 les places estan garantides sempre que hi hagi un volum de matriculacions suficients, que anirien pel voltant d’una quarantena. Caldrà aconseguir-les un cop s’obri la prematriculació, d’aquí a un parell de setmanes.

Altres qüestions

Sobre la reclamada estació de Renfe al barri, que aniria al voltant de l’antic baixador de Castellarnau, el diputat Carlos Corcuera ha assegurat que la decisió depèn del ministerio de Fomento i el PP s’hi està oposant a Madrid. Ha animat a la “mobilització ciutadana” recordant el veinat del barri de Gamonal (Burgos), que ha provocat canvis en un projecte ja començat. “No valen les excuses de que no hi ha diners. Clar que no hi ha diners. Però quan els veïns es mobilitzen a la llarga poden provocar prendre decisions”, ha dit Corcuera.

La construcció del CAP al barri (únic que resta a la ciutat) no té novetats. En el torn de paraules, alguns ciutadans han mostrat el seu desacord pels canvis en les línies d’autobús, que provoquen més temps d’espera.

Foto portada: Montserrat Capdevila, Ramon Burgués, el president de l’AA.VV, i Carlos Corcuera, al centre cívic de Can Llong. Autor: J.d.A.

4 Comments