L'avinguda Concòrdia, on es preveu un nou carril bici. Autor: Ajuntament / cedida.

L’Ajuntament també ‘pacificarà’ la circulació a l’avinguda de la Concòrdia

L’Ajuntament intervindrà properament en la mobilitat al voltant de l’avinguda de la Concòrdia. Entre les mesures que s’han previst, hi ha baixar el carril bici de la vorera a la calçada, actuar en els encreuaments per reduir la velocitat i prioritzar els vianants, eixamplar algunes voreres i asfaltar de nou l’avinguda.

El carril bici que es farà properament a l’avinguda Concòrdia anirà per la calçada, en la mateixa línia del recentment estrenat a la Ronda Ponent i la Rambla d’Ibèria. El consistori invertirà més de mig milió d’euros en fer el nou carril.

L’avinguda de la Concòrdia mantindrà dos sentits per a la circulació de vehicles mentre que el carril bici es farà a la banda dreta pujant des de l’Eix Macià fins la Gran Via i tindrà un carril bici bidireccional separat del trànsit rodat. Ara per ara, ja hi havia un carril bici a l’avinguda, situat a la vorera i molt poc utilitzat. L’Ajuntament manté que serà suprimit i els vianants tindran més espai per caminar.

Altres mesures a la zona

El consistori preveu altres mesures per pacificar el trànsit a la zona. Així s’alçarà la vorera de la banda dels porxos en els encreuaments amb els carrers Constància i Previsió, obligant els vehicles que entrin o surtin a l’avinguda a remuntar les voreres i reduir la velocitat. També s’eixamplaran les voreres a les cruïlles de la zona sud de l’avinguda, i s’actuarà a les cruïlles amb la Gran Via i Francesc Macià, eliminant illetes entre altres accions. Finalment l’avinguda de la Concòrdia s’asfaltarà.

Foto portada: l’avinguda de la Concòrdia. Autor: Ajuntament / cedida. 

Comments are closed.