Foto portada: inauguració de la Biblioteca Pública de Gràcia, l'abril de 2013. Autor: David B.

Les 10 peticions de l’Agrupació de Veïns de Gràcia als partits de cara a les eleccions

Amb les eleccions municipals a l’horitzó, a falta d’un mes i deu dies, el teixit associatiu de la ciutat es comença a moure. L’Agrupació de Veïns del barri de Gràcia ha enviat als partits polítics un decàleg de peticions que han anomenat ‘Compromís amb Gràcia’.

L’entitat veïnal considera que ha estat “una legislatura perduda” i que les reivindicacions del barri “continuen sent les mateixes”.

Sovint en relacionar-nos amb els responsables locals hem tingut la sensació de presa de pèl. Aquest decàleg pretén ser un contracte entre el veïnat i el proper equip de govern: veïnes i veïns lliurem el nostre vot, el bé més preuat en una democràcia, a canvi de l’assumpció de les reivindicacions del barri. Ni escrivim una carta als Reis ni volem la lluna en un cove, traslladem als propers responsables polítics de Sabadell les principals preocupacions del veïnat, i els demanem que de forma honesta i sincera responguin si estan disposats a atendre-les”, asseguren.

El decàleg inclou un seguit de compromisos, alguns dels quals no són competència municipal, però asseguren que “volem saber al costat de qui està el govern de la nostra ciutat”. Demanen a les formacios polítiques que responguin al decàleg abans del dia 1 de maig, si volen annexant un text d’un màxim de 1.000 caràcters per matisar alguna resposta. L’Agrupació de Veïns de Gràcia en farà difusió entre el veinat abans del 24 de maig.

Decàleg

1. Incorporació de la Biblioteca Pública de Gràcia, ara autogestionada i situada dins l’IES Pau Vila, a la Xarxa de Biblioteques Municipals de Sabadell i trasllat a un local adequat del barri.

2. Compliment, a partir del 31 de maig de 2016, del Pla especial de Gràcia: tancament de les discoteques i bars musicals de l’actual Zona Hermètica per restaurar els drets a la seguretat i al descans.

3. Soterrament dels FGC fins a al castell de Can Feu atenent la reivindicació veïnal i l’acord de ciutat consensuat amb el departament de Territori i Sostenibilitat. Urbanitzar-hi un passeig enjardinat per a vianants.

4. Recepció i estudi del Pla de millora de la mobilitat i usos de l’espai públic de Gràcia. Priorització del transport públic o itineraris a peu o en bici. Manteniment i increment dels espais verds, creació d’horts socials i jardins en solars.

5. Promoció del caràcter públic de l’assistència sanitària: la salut entesa com un dret d’accés universal. Urgències dignes al Taulí. Defensa dels col·lectius vulnerables del barri: aturats, famílies desestructurades, desnonats, dones que pateixen violència de gènere…

6. Compromís actiu per una escola pública, laica, catalana i de qualitat. Creació d’una escola bressol pública. Reconstrucció o rehabilitació integral de l’Institut Pau Vila. Ús social i comunitari de les instal·lacions de l’escola i l’institut fora d’horari docent i els caps de setmana.

7. Respecte i conservació del patrimoni (arquitectònic, cultural, natural…).

8. Fomentar òrgans de participació real, transparents i oberts. Consultes vinculants. Elecció per sufragi universal dels regidors del districte. Gestió ciutadana de serveis i equipaments.

9. Adhesió a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI).

10. Creació, en un equipament públic, d’un hotel d’entitats que aixoplugui les diferents entitats del barri. Aprofitament de les naus, habitatges buits, solars en desús i espais infrautilitzats amb criteris comunitaris.

Foto portada: inauguració de la Biblioteca Pública de Gràcia, l’abril de 2013. Autor: David B.

Comments are closed.