Vimusa Can Deu

Vimusa busca liquiditat posant a la venda un bloc de pisos a Can Deu

  • L’empresa municipal posa en el mercat un immoble de lloguer a Can Deu.

  • Marta Farrés (Habitatge): “posem a la venda una petita part del patrimoni per guanyar liquiditat”.

La difícil situació financera que travessa l’empresa municipal Vimusa ha portat els seus responsables a posar al mercat un edifici del barri de Can Deu, que es destina al lloguer per buscar liquiditat. EUiA acusa la direcció de Vimusa d’abandonar l’empresa a la seva sort. També l’Entesa se suma a les crítiques.

Fa uns mesos, Vimusa va acomiadar part del seu departament tècnic davant la manca de nous projectes. Malgrat les peticions per dur a terme un pla de viabilitat, aquest no s’està definint encara i no es farà fins  a la tardor. El darrer consell d’administració va aprovar posar en el mercat l’edifici situat entre els números 30 i 34 del carrer Salvador Espriu, al barri de Can Deu.

El bloc s’utilitza pel lloguer i quan es vengui passarà a dependre de l’empresa que el compri. També els seus llogaters, segons denuncia EUiA. Hi ha 48 pisos afectats i unes 40 places d’aparcament. D’aquesta forma es busca liquiditat per pagar despeses corrents. La tinent d’alcalde d’Habitatge, Marta Farrés, afirma:

Vimusa té molt patrimoni i hem posat en el mercat una part molt petita per guanyar temps i reconduïr la situació financera de l’empresa a llarg termini”. Farrés assegura que la venda es tancarà abans de que acabi l’any i servirà per pagar despesa corrent, com nòmines o proveidors. Farrés manté que Vimusa es viable però que cal “redimensionar” l’empresa.

La portaveu d’EUiA, Marisol Martínez, ho veu diferent: “S’està descapitalitzant Vimusa per comptes de fer-la més forta i competitiva; s’està comercialitzant de qualsevol manera amb una necessitat bàsica i s’ha llençat la tovallola en relació al problema de Vimusa. El govern està abandonant aquesta empresa a la seva sort. També l’Entesa per Sabadell considera que vendre un edifici és un “pedaç” i defineix la situació de Vimusa com a “crítica”. Creu que vendre un dels pocs edificis de Vimusa que són rendibles econòmicament servirà només per a tenir “pa per avui i fam per demà”.

Farrés es mostra molesta amb l’Entesa i EUiA, ja que assegura que els membres del consell d’administració d’una empresa municipal han de vetllar pel futur de l’empresa i que “és injust polititzar el tema”.

El fantasma de la desaparició

La llei de reforma de l’administració local, impulsada pel govern central, estableix que les empreses municipals amb dèficit siguin suprimides a partir de l’any 2015. És el cas de Vimusa, on treballen una quarantena de persones i que té gairebé mig segle d’història.

Foto portada: promoció de Vimusa a Can Deu en breu a la venda. Autor: cedida.

5 Comments