Plaça d'Espanya (virtual)

Guerrero (Espai Públic): “la plaça d’Espanya serà com un petit bosquet dins la ciutat”

  • Les obres finalitzaran al desembre de 2017 o al gener de 2018.

  • La segona fase dels treballs tindrà un cost de 1,19 milions euros.

Aquest divendres el tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Maties Serracant (Crida), i el regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero (ERC), han presentat l’inici de les obres de la segona fase de la plaça d’Espanya.

Els treballs per acabar la plaça d’Espanya s’aniran realitzant juntament amb els de finalització de l’estació dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i es realitzarà juntament amb les obres de la Rambla Ibèria, Ronda Ponent i el parc del Nord, “tot un eix que veurà una transformació molt important en aquest any. És l’acabament d’un deute que tenia la ciutat amb el seu espai públic”, ha explicat Serracant.

Amb la finalització d’aquestes obres donarem una nova vida a la plaça d’Espanya, amb un caràcter molt més ciutadà i esperem que sigui un espai de barri, però també un espai de ciutat”, ha apuntat el tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat.

La nova plaça d’Espanya comptarà amb diverses zones, amb “molta superfície tova” i pensada perquè es pugui drenar l’aigua de la pluja amb l’objectiu que no es perdi. En el seu perímetre es plantaran nombrosos arbres de diverses espècies segons la zona de la plaça on estiguin situats: “volem aconseguir tenir més que un jardí, un petit bosquet dins de la ciutat”, ha apuntat Guerrero. Es crearà un seguit d’itineraris agradables per poder passejar i que comuniquin amb els diversos serveis, com ara les estacions de FGC i RENFE.

Serracant i Guerrero - Plaça Espanya
Serracant i Guerrero, aquest divendres a la plaça d’Espanya. Autor: David B.

Dins la plaça hi haurà diversos espais amb jocs per a nens de diferents edats. De zero a sis anys hi haurà un espai més infantil, amb gronxadors i molles. En un altre espai es posaran jocs per a nens més grans i que requereixin fer més activitat física. En l’espai de jocs hi haurà una zona habilitada per a nens amb mobilitat reduïda.

Amfiteatres i grades

A la part baixa es construirà un amfiteatre amb grades on es podran fer diverses activitats com concerts o actes de festes majors. També s’instal·laran uns bancs que estaran connectats a unes plaques fotovoltaiques on es podran carregar els telèfons mòbils a traves de varis USB.

Tal com acabarà la plaça és l’exemple de com es passa de la ciutat dels cotxes a la ciutat de les persones, ja que tenim la voluntat de retornar el màxim d’espai a la gent”, ha manifestat Guerrero.

La segona fase de les obres tindrà un cost de 1,19 milions euros dels dos milions d’euros que haurà costat la totalitat de les obres. Està previst que la plaça estigui totalment acabada al mes de desembre d’aquest any o al gener de 2018.

Nou eix

La nova plaça d’Espanya s’inclou dins el marc d’una actuació integral de l’eix que va des de la Rambla Ibèria fins el Parc del Nord, que s’iniciarà aquest trimestre. En aquesta actuació està previst fer una rotonda a la carretera de Terrassa amb la Ronda Ponent i la Rambla d’Ibèria, i els canvis substancials que es realitzaran a la Ronda Ponent, “una actuació que pretén canviar la mobilitat en l’eix central”, tal com ha explicat Serracant (més info: ‘Així serà la nova Ronda Ponent’).

Foto portada: imatge virtual de la plaça d’Espanya. Autor: Ajuntament de Sabadell.

Comments are closed.