El programa de la Festa Major de Sabadell en 6 claus

Festa Major Sabadell 2013
 • Els Catarres, Els Manolos i la festa Flaixbac, principals concerts de la Festa Major.

 • El consistori manté el pressupost de la Festa Gran (200.000 euros), traslladant els concerts a l’Eix Macià.

La Festa Major de Sabadell ja té el seu programa presentat públicament. Amb el mateix pressupost que l’any passat, i lluny dels grans concerts, es consolida una festa més austera i còmplice amb les entitats, que protagonitzen set de cada 10 propostes. S’abandona la plaça de la Creu Alta i l’escenari principal es situa a l’Eix Macià. Los Manolos, Els Catarres i la Festa Flaixbac són els principals noms. La periodista sabadellenca Elisabeth Carnicé farà el pregó.

El regidor de Cultura, Quim Carne, i el regidor d’Esports, Josep Ayuso, han presentat el programa de la Festa Major de Sabadell, que es celebrarà entre el divendres 6 i el dilluns 9 de setembre als principals carrers de la ciutat. El pressupost és el mateix que l’any passat (uns 200.000 euros) tot i que Carné recorda que s’ha retallat gairebé un 70 per cent en comparació amb l’any 2008. Hem dividit el programa en sis elements clau:

1. Els concerts

Els principals concerts de la Festa Major d’aquest any es faran a la Ronda Ponent. Divendres, a partir de les 23.30 hores, es farà la Festa Flaixbac, que es va estrenar l’any passat. Dissabte serà el torn del grup de rumba Los Manolos, a les 23.30 hores. Diumenge serà el torn dels Catarres, que presenten el disc Postals, a les 23 hores.

A la plaça del Doctor Robert, Lluis Coloma tocarà divendres a la nit. Dissabte ho farà la Banda de Música de Sabadell amb el bufador de tubs Xavi Lozano i la mezzosoprano Esther Condal. Diumenge es farà flamenc amb Perico Sambeat i Marc Miralta amb Sabadell Flamenco Art Ensemble. Dilluns hi haurà el concert de corals.

A la plaça Vallès es faran els concerts de la Coordinadora de Músics de Sabadell, dissabte i diumenge a partir de les 23.30 hores.

A la plaça del Mercat hi haurà rom cremat i havaneres dissabte a les 23 hores.

Pel que fa als balls, destaca el ball de diumenge al Mercat amb la Salseta del Poble-sec i dissabte hi haurà el sopar solidari del Racó de Cuba del Casal Cubà de Sabadell, que acabarà amb son cubà, al Passeig.

2. El pregó i l’espectacle inaugural

La periodista sabadellenca, vinculada a TV3, Elisabeth Carnicé, farà el pregó d’aquesta Festa Major, com és tradició, divendres al vespre. La companyia Brodas Bros farà l’espectacle inaugural, amb la col·laboració de l’escola de dansa Bots.

3. Escenaris

Bona part dels espectacles més massius de la Festa Major de l’any passat es van fer a la plaça de la Creu Alta. Després de les crítiques i del balanç realitzat s’ha decidit canviar la ubicació, optant per aprofitar al màxim l’Eix Macià, on hi haurà l’escenari dels concerts i també la fira d’atraccions. Així mateix, es deixa el pati del Museu d’Art, on hi havia interferències amb la música de les Barraques al Vapor Turull, i s’opta pel pati del casal Pere Quart i la plaça del Doctor Robert.

4. Activitats esportives

La tradicional cursa popular i mitja marató aquest any augmenta i es faran tres proves esportives: una de set quilòmetres, gratuïta, i dues de pagament: 14 quilòmetres i mitja marató. Les tres es faran diumenge al matí amb sortida de la plaça de la Creu Alta. Després es farà la vuitena edició de la cursa popular infantil, amb tres categories i distàncies.

Dilluns es farà la tradicional bicicletada popular al matí i la vuitena cursa ciclista infantil i juvenil a la tarda. El Club Esportiu Sant Nicolau farà el torneig de bàsquet de Festa Major, dissabte al Mercat es farà l’activitat La Dansa i l’esport al teu abast i, entre altres, hi haurà el tradicional Open Internacional d’Escacs.

5. Activitats familiars

Una de les activitats amb més èxit de l’any passat, la Festa dels Súpers, es manté tot i que ara en horari de tarda. Es farà diumenge a les 18.30 hores, a l’Eix Macià.

Al Museu d’Art, d’Història, l’Aliance Française i l’escola bressol Cau Catau es farà pati de contes, i dissabte al matí hi haurà activitats a la plaça Gabriel Pujol, al costat de la biblioteca Vapor Badia. Dilluns hi haurà circ a la plaça del Doctor Robert, entre altres activitats.

6. Cultura popular i tradicional

Els principals espectacles populars i tradicionals es mantenen. Sent així, hi haurà les cercaviles d’inici de festa, de Festa Major, de diables, el ball del rodet, el ball de la boda, la plantada i cercavila de gegants i ballades de sardanes.

Diumenge es farà la tradicional diada castellera, amb un objectiu ambiciós per part dels Saballuts, els castellers de Sabadell, que actuaran amb els Minyons de Terrassa i els castellers de Barcelona.

A la plaça del Vallès hi haurà les tradicionals danses del món, al mercat de Sant Joan tallers de tango i, aquest any al Passeig, dissabte a la nit es farà el sopar del Casal Cubà.

Com és tradicional, els principals equipaments de la ciutat faran jornades de portes obertes en algun moment dels quatre dies de Festa Major, amb o sense visites guiades. Dissabte es farà la tradicional fideuà al parc de Catalunya.

Foto portada: El regidor de Cultura, Quim Carné, i d’Esports, Josep Ayuso, a la Casa Duran. Autor: David B.

, , , ,

728x90 ofertas

8 de respostes a “El programa de la Festa Major de Sabadell en 6 claus”

 1. Lluis
  9 setembre 2013 at 23:04 #

  Acabo d’arribar de veure els focs i el comentari general al acabar a sigut “QUINA VERGONYA per fer aixo mes val no fer res”
  Han estat els 11 min mes lamentables que recordo en uns focs a Sabadell
  Que hi ha crisis ja ho sabem i que l’ajuntament no te un puto duro tambe o sabem.
  Pero fer uns fons com aquests es pendre el pel a la gent

 2. Julia
  3 setembre 2013 at 22:39 #

  Me gustaría saber por que han quitado el de autor festival la maxsima fm estaba muy bien que pena

 3. Ramón Gotarrodona
  22 juliol 2013 at 21:55 #

  Ah !!!, pero el Valentí Fainé éste escribe en catalán ???. Y yo que pensaba que escribía en Checoeslovaco. NO hay manera de entender que es lo que quiere decir, aunque se advierte que nada bueno.

 4. Pau
  22 juliol 2013 at 16:18 #

  Senyor Valentí, es vostè sectari de nassos. La ciutat som tots, els barris i el centre. Per català li recomano que vagi a classes abans de parlar que cal potenciar-lo, així li farà un bon favor. Poca legitimitat per demanar res qui escriu tan malament que no se l’entén!

  • VALENTI FAINE ROS
   22 juliol 2013 at 23:07 #

   saps Pau que vaig Començar a Treballar ALS 11 anys Amb la qual cosa Bàsic Bàsic Bàsic PERÒ m’agrade Tant la comunicació que al final et puc donar Lliçons pràctiques no et confonguis quant sectari de nassos passa no llegexis jo 1 Senyo que és DIU Pau i res mes doncs fluix Molt fluix pas de vostè

 5. VALENTI FAINE
  20 juliol 2013 at 17:08 #

  perdó Senyors del Ayuntafems consellers del MATEIX, contractar els dels manolos no serà per mofa, el de tots els concerts fora del centre es suposa que per espai, se suposa que no és per tenir el Barri més a prop de vosaltres aquest que li Bota els de sempre, els Sabadellencs ens agradaria que el cost de la festa aquests 200 mil euros els repartissin a les que els falta per menjar per als estudis per als emfermos, habitatge pagar la renda, estem en crisi Senyors i si no es fa una festa que mes dóna per al que cal veure i si volen festa doncs el que és la festa major la ubiesen pogut pagar d’aquests butxaques que s’embutxaquen aquests sous tan respectuosos més despeses a part les dietes segures dels cotxes el carburant la despesa telefononico mòbil ctc per el que sembla no són factures barates, això si seria un treball per a la ciudadaniai no per al seu probecho polític sort que el meu vot i uns centenars més són segurs que no els tindran són vostès mals perdedors és segur el que ens espera d’aquí a final del mandat serà més o menys igual que ens integrem es el seu llenguatge el nostre és català i també parlem l’espanyol però sobre estan de sort no tenen opodtenen ni OPOSICIÓ que ho Passin bèl POTSER em dono 1 volta per saver que cobra cada conjunto de musica espanyola a els honra ser Espanyols el partit els sobra la (C)……………………

  • JDN
   6 setembre 2013 at 18:40 #

   Aquest comentari es molt ofensiu i per sort no representa als sabadellencs, parlem el que parlem. Visca sabadell Visca catalunya

 6. VALENTI FAINE
  20 juliol 2013 at 10:51 #

  No se ven be qui a estat el llumeneres de tria lloc y Artistes per la Festa Mayor de Sabadell el que si dic clar y català no entén ni puntera idea o si la festa Mayor de Sabadell es dels Sabadellencs no dels barris que per axó tenen la seva però si fas una mica de pes polític esta clar pe a von van el tirs Senyors dels partits baixin de vacances tranquils i sobre tot si pot se si quedin, aquí necessitem gen que reforcin el Català si El català i ja estem cansats que mica en mica ens faixin passa pel tub un dia la celebrarem a la plaça. Del Pica o..ni puta idea