Proposen un menú degustació on el protagonista és el gelat

El restaurant Piona i la gelateria Maximum s’han unit per crear un original menú degustació de 12 plats anomenat Ice Food, amb el gelat com a fil conductor de l’experiència.

Aquest insòlit menú neix d’una juguesca entre un grup d’amics, entre els quals hi ha el Pitu Torruella, cap del restaurant Piona, situat al Raval de Dins, al Centre, i els germans Hèctor i Rubèn Argemí, responsables de les gelateries artesanes Maximum, a la Rambla. Oferiran un menú de textures i contrastos inspirats en el fred, que se servirà al mateix moment a tots els comensals per tal de trobar la temperatura òptima per degustar el gelat; que en unes ocasions és el plat principal i, en d’altres, forma part de l’acompanyament.

El menú està dividit en quatre actes, la primera part s’anomena ‘Entreteniments’ i consta de quatre plats: escopinya amb gelat de vinagre envellit de Pedro Ximénez, Natxos amb gelat de guacamole acompanyat amb ceba i tomàquet, gelat de pa amb tomàquet i pernil ibèric i gelat mi-cuit de foie amb sal i oli. La segona etapa del sopar es diu ‘Mar’ i proposa salmó fumat amb gelat de sèsam torrat, cevitxe de corball amb gelat de llima i alfàbrega i tonyina en sashimi amb gelat de wasabi.

salmó fumat amb gelat de sèsam torrat
Plat de salmó fumat amb gelat de sèsam torrat. Autor: Cedida.

Els plats de l’apartat ‘Terra’ són el pulled porc amb sorbet de salsa barbacoa, steak tartar amb gelat de mostassa antiga i el gelat de gorgonzola amb nous i peres. I per acabar, les postres són pa amb gelat de xocolata negra, oli i sal -una nova versió del tradicional pa amb oli i xocolata- i gelat de quatre espècies, maduixots amb vinagre i xocolata fondant, per tancar.

Aquesta nova experiència gastronòmica es podrà gaudir, prèvia reserva al restaurant Piona, aquest dimecres i els propers 20 de juny i l’11 de juliol en una convocatòria única a les nou del vespre que pretén, com asseguren els seus creadors, “seduir el paladar i divertir als comensals a parts iguals”.

Foto portada: versió del tradicional pa amb oli i xocolata. Autor: Cedida.

Comments are closed.