L'Hospital de Sabadell, Parc Taulí

Unes 3.500 persones en llista d’espera per operar-se al Taulí

  • 3.463 persones estan en llista d’espera. El termini mig és de quatre mesos i mig.

  • Les operacions amb més pacients esperant: cataractes, pròtesi de genoll i circumscissió.

L’hospital Parc Taulí tenia poc menys de 3.500 persones en llista d’espera per operar-se el mes de desembre de 2013 en una de les 14 operacions en les que hi ha el compromís de fer la intervenció en sis mesos. En alguns casos, però, aquest compromís no es compleix: pròtesi de genoll i galindons són les operacions amb més retard.

364 persones esperaven operar-se de galindons al Taulí el més de desembre de 2013. El termini mig de la llista d’espera s’acosta al dos anys, ja que gairebé és d’onze mesos i mig. En canvi, els 41 pacients en llista per operar-se de quist pilonidal només han d’esperar poc més de dos mesos. L’operació amb més pacient esperant és de llarg la de cataractes, amb 910 pacients, mentre que quist pilonidal, histerectomia i amigdalectomia són les que tenen menys pacients a la llista.

Mesos d'espera al Taulí desembre 2013
Font: elaboració pròpia en base a dades del CatSalut

Si el termini mitjà per operar-se al Taulí el mes de desembre era de poc més de quatre mesos i mig, en canvi el total de Catalunya: gairebé sis mesos per operació. Les dades corresponen a la memòria del Servei Català de la Salut sobre les 14 operacions garantides per la Generalitat. Es refereixen al temps mig d’espera sobre el pacients ja intervinguts.

Font: elaboració pròpia en base a dades del CatSalut

Algunes d’aquests intervencions es realitzant a l’Hospital Parc Taulí però també hi ha altres que es fan a la Clínica del Vallès, on el Taulí deriva els pacients i també bona part del personal des de que es van tancar quiròfans a l’hospital productes de les primeres retallades sanitàries, a partir de l’any 2011.

Foto portada: el Taulí, en una imatge d’arxiu.

8 Comments