El sabadellenc Genís Asensio, campió del món juvenil d’handbol platja

Amb 16 anys el sabadellenc Genís Asensio ja és campió del món. La selecció espanyola juvenil d’handbol platja s’ha proclamat campiona mundial a les Illes Mauricio.

Aquest diumenge, la selecció espanyola d’hanbdol ha guanyat la copa del món d’handbol platja. Ho han aconseguit els nois de la categoria sub-17, és a dir, els que tenen entre 16 i 17 anys. Un dels jugadors és el sabadellenc Genís Asensio.

Genís Asensio, amb la bandera de Sabadell. Autor: cedida.

És la primera vegada que Asensio aixeca un títol d’aquestes característiques, però no era el seu debut amb la selecció. L’any passat, el mateix equip va guanyar el campionat europeu a Portugal i aquest any ha repetit la gesta a Croàcia, un triomf que ha permès a la selecció jugar el Mundial, a les platjes de les Illes Mauricio (Àfrica).

Crec que hem sabut fer les coses bé, hem descansat quan tocava descansar, hem fet teràpia d’equip quan ha calgut, etc. I a l’hora de competir crec que hem estat en un nivell bastant òptim”, assegura Asensio a iSabadell.

La final del mundial ha enfrontat Espanya amb Itàlia, en un partit que han guanyat els espanyols per 7 a 6. L’esportista va començar a jugar a handbol en pista a l’OAR Gràcia i actualment juga a les files del BM Granollers. L’handbol platja o sorra el practica amb l’ARHS de la Roca del Vallès.

Foto portada: Asensio, a l’esquerra, en un partit del Mundial. Autor: cedida.