APP TUS. Autor: David B.

Anàlisi d’aplicacions mòbils: ‘TUS – Bus Sabadell’

Continuem analitzant aplicacions sabadellenques, i aquesta setmana, amb més ganes que mai, ja que aparentment a l’ajuntament llegeixen el que comentem i actuen: de fet han llançat una actualització a l’aplicació de la Policia de la que vam parlar la setmana passada, però res més lluny de la realitat: només han corregit una paraula mal escrita (tal i com vam comentar també a l’article).

Aquesta setmana ens ocupa la TUS, l’aplicació dels busos municipals de Sabadell. Ja d’entrada, dues diferències: aquesta té un nombre substancialment superior de descàrregues a l’anterior, unes 50.000, i va ser posada en funcionament durant l’anterior mandat socialista.

Pantalla principal de l'aplicació
Pantalla principal de l’aplicació

L’aplicació de la TUS no és més que disposar dels panells informatius que hi ha a la parada, tant els de paper com els electrònics, al nostre mòbil. A la pantalla inicial, tenim diversos menús als que ara entrarem, i una finestreta d’avisos, que ens redirigeix al Twitter de la companyia (aquest sí, actualitzat).

La pantalla que farem servir més serà la de temps d’arribada. De fet, podem configurar l’aplicació perquè sigui la primera que ens surti quan obrim l’aplicació. El concepte és força senzill: seleccionem les nostres parades preferides (a les que pugem i baixem habitualment), i ens les fixem de tal manera que disposem dels horaris de les mateixes.

Després tenim una pantalla que es diu com arribar, que donat un punt de partida i un de destí, ens dóna les direccions per arribar-hi. Lamentablement, l’únic que fa aquesta pantalla és obrir Google Maps, per tant, se la podrien haver estalviat (fa olor a que els desenvolupadors han hagut de justificar algunes hores extres).

Pantalla de temps d'arribada a mode d'exemple.
Pantalla de temps d’arribada a mode d’exemple.

En tercer lloc tenim una pantalla especialment pensada per si estem perduts per Sabadell i volem agafar el bus per tornar a casa. Li podem dir on som (o ho pot detectar a través del GPS) i ens dirà les parades més properes.

Finalment, tenim la pantalla d’informació del servei, que ens permet visualitzar totes les línies de busos, amb totes les parades i fins i tot situar-les en un mapa. D’una manera similar, tenim els punts de venda i un enllaç a la web de la TUS.

L’aplicació dóna completament la talla a nivell de funcionalitats, però l’experiència d’usuari ens recorda que estem davant d’una aplicació municipal. L’aplicació és lenta en carregar les dades (probablement per un mal ús de cachés), tenim elements de disseny molt inconsistents (per exemple, pestanyes de navegació que haurien estar anclades a la part inferior, “floten” en una caixa i menús confusos o que podrien estar implementats d’una manera més òbvia.

L'aplicació, al Play Market.
L’aplicació, al Play Market.

Tot i que aquesta aplicació és força completa, excepte alguna petita mancança que ja hem comentat, té sentit fer-la servir si només ens movem habitualment per Sabadell i per les mateixes línies i parades (aquí és on brilla, donant informació concreta d’horaris). En el cas que necessitem informació integrada d’altres transports (sobretot ara que tenim les noves parades de FGC), hauríem d’instal·lar la seva app o, per altra banda, usar alguna solució integrada com Citymapper o Google Maps (aplicacions fetes per empreses que dediquen molts esforços a una app completa i ben feta).

Per tant, en conclusió, l’app de la TUS és la que surt més ben parada de les que hem anat veient fins ara, però més enllà de les raons que es puguin donar, només cal veure que aquesta realment la usa la gent (si no ho feu vosaltres mateixos, probablement tindreu algun amic que sí que la tingui al seu mòbil). L’únic que es demanaria doncs, és un petit rentat de cara per fer-la més agradable d’usar.

Comments are closed.