Es presenta a Sabadell el fanzine ‘El Huevo Eterno’

Un grup d’alumnes de l’Escola Joso Sabadell ha presentat aquest dissabte a la llibreria especialitzada en còmics Norma Sabadell, després d’haver-ho fet també el cap de setmana passat al Saló Internacional del Còmic de Barcelona, el primer número del fanzine El Huevo Eterno.

Mitja dotzena d’autores i autors d’El Huevo Eterno han estat durant tot el matí dedicant exemplars del fanzine i xerrant animadament amb les persones que feien cua a l’espera del seu torn. La publicació recull en una vuitantena de pàgines de còmic i d’il·lustracions reflexions al voltant del concepte de la metamorfosi, signades per alumnes del segon curs d’Art Gràfic de l’escola Joso Sabadell i per autors reconeguts de la talla de Jonatan Cantero (Ominiky Artbook Nº18, 2016), Cesc F. Dalmases (Victus, 2016), Álex López (Andrea Hojarasca, 2013), Manu Ortega (Actividad Extraescolar, 2016), Mado Peña (Alma Cubrae, 2017) i Ernest Sala (Legado en los huesos, 2017), també professors al mateix centre.

Exemplar de el Huevo Eterno dedicat per a l'iSabadell.
Exemplar de el Huevo Eterno dedicat per a l’iSabadell.

Durant la signatura hem aprofitat per parlar amb dues de les persones que han participat en l’el·laboració del fanzine. Són l’Oriol Arralde i la Soledad Platero.

Com sorgeix el fanzine?
Oriol Arralde (O.A): A classe. Ens va animar la professora de color, la Pam López, que ens va aconsellar passar per l’experiència d’editar un fanzine. El mateix dia ho vam parlar i vam decidir tirar-ho endavant.

Soledad Platero (S.P): Estàvem a primer, molt verds, encara estàvem intentant acostumar-nos a la vida d’Art Gràfic, que és intentar dedicar-te per complert a dibuixar, i va ser aleshores quan la Pam ens va llençar la idea. Fer un fanzine ja era una cosa que teniem al cap però no ens atrevíem. A partir d’aleshores vam estar tot l’any fent reunions setmanalment per organitzar-ho bé. Hem trigat bastant perquè hi ha companys que compaginen això, estudis, feina, família,…

I ja a segon us heu posat de valent…
S.P: Ens hem adonat que un fanzine té sortida, més enllà de la qualitat del dibuix o del teu nivell, per la feina en equip, on cada persona ha assumit un rol. Aquest any, a segon, han entrat dues companyes que han estat completament necessàries per organitzar tot això. Sense elles no hauria sortit el fanzine.

I per què El Huevo Eterno?
O.A: (riu) És una tonteria d’història en realitat. La Soledad té a casa uns tovallons de cuina amb estampats de menjars amb el nom. Un dels dibuixos, el de l’ou, porta a sota escrit “huevo entero” però mig adormida pel matí ella va llegir “huevo eterno“. Ens va explicar l’anècdota a classe, ens va fer gràcia, ho vam plantejar com a nom provisional, li va molar a tothom i al final el fanzine es va quedar amb aquest nom.

S.P: Sí, va ser culpa de la meva dislèxia (riu).

El recorregut de El Huevo Eterno acaba aquí o teniu previst fer un segon número?
O.A: En el moment de publicar el primer número, ja teniem clar que començaríem la preproducció del segon.

En blanc i negre també?
O.A: per aquest vam decidir el blanc i negre perquè anàvem una mica atabalats amb el temps i també pel cost de la impressió, però el pròxim serà a color.

S.P: També farem una exposició entre aquest número i el segon a la cafeteria Ítaca, que és on hem fet totes les reunions.

Per acabar, què li diríeu a algú que estigui llegint l’entrevista i dubti sobre si comprar o no el fanzine?
S.P: A banda de perquè El Huevo Eterno val la pena, perquè és una feina de gent que ens estem esforçant en créixer en aquest camp i perquè col·laboren amb nosaltres autors ja professionals que… mare meva! Quan cresquem molt més tindrem això com la primera passa que vam fer. I també perquè hem posat una mica de nosaltres i això arriba a qui ho llegeix.

Es poden adquirir exemplars de El Huevo Eterno a Norma Sabadell o contactant directament amb l’equip que l’ha desenvolupat a través de la seva pàgina de Facebook. La publicació ha tingut una tirada curta que presumiblement esgotaran a les jornades de còmic i autoedició Kaboom! (6 i 7 de maig a Barcelona), atès que un bon percentatge dels exemplars ja es va vendre al Saló del Còmic.

Oriol Arralde i Kim Jung Gi durant el Saló Internacional del Còmic de Barcelona.
Oriol Arralde i Kim Jung Gi durant el Saló Internacional del Còmic de Barcelona. Foto: cedida.

Fins i tot el celebèrrim il·lustrador coreà Kim Jung Gi ja té el seu número, et quedaràs tu sense un?

Foto portada: part de l’equip d’El Huevo Eterno. Autor: M.A.Claveria. 

Comments are closed.