La Fundació Bosch i Cardellach enceta un cicle de debats per “definir les prioritats de la ciutat”

La Fundació Bosch i Cardellach enceta aquest novembre una segona fase del projecte ‘Sabadell a debat’. De fet, fins ara han fet feina interna i a partir d’ara donen a conéixer el projecte i un cicle de debats, presencials i també virtuals, per “saber les apostes de la ciutat i les prioritats de Sabadell davant el futur”, en paraules del director de la FBC, Joan Brunet.

Partint de la concepció que la ciutat necessita repensar-se i reposicionar el seu lloc en la societat actual, diversos membres de la Fundació Bosch i Cardellach, que aplega professionals de diferents disciplines en aquesta històrica entitat local, reflexionen des de fa setmanes. A partir del mes de novembre, obriran la discussió a la ciutat, a través de sis ponències i uns debats per internet. El document resultant es posarà a disposició de les formacions polítiques locals durant el primer trimestre de 2015, pocs mesos abans de les eleccions municipals.

Sis àmbits de debat

Fins ara més de 130 membres de la Fundació hi han dit la seva, i les 400 entitats de la ciutat han estat convidades a prendre part del procés, anomenat ‘Sabadell a debat’. El projecte es divideix en sis eixos estratègics i tindran una sessió de debat presencial a la seu de la Fundació: ‘Ciutadania, identitat i valors col·lectius’ (18 de novembre), ‘Salut i serveis socials’ (27 de novembre), ‘Activitat cultural i entitats’ (24 de novembre), ‘Formació i coneixement’ (19 de novembre), ‘Nou model econòmic’ (26 de novembre) i ‘Territori i espai urbà’ (17 de novembre). Cada àmbit està coordinat per diverses persones de reconegut prestigi professional, com l’arquitecte Josep Llobet, el degà del Col·legi d’Economistes, Joan B.Casas, l’expresident de CASSA, Xavier Bigatà o el catedràtic de la UAB, Joan Marcet.

A la mateixa vegada, en breu s’obriran els debats virtuals, a través de la web de ‘Sabadell a debat‘, on es recopilaran propostes, suggeriments i es dinamitzarà el debat. “Ens agradaria arribar a tota la ciutat”, assegura Brunet, qui anima especialment els més joves a dir la seva sobre Sabadell.

De tota la feina que es farà aquesta tardor, es faran unes conclusiones, al gener de 2015. “Serà el model de ciutat que proposa la Fundació Bosch i Cardellach”, assegura Brunet, qui ressumeix que “volem definir les prioritats de Sabadell pel futur”.

“La ciutat és més rica del que pensàvem”

Brunet manté que dels primers treballs deriva l’entusiasme dels coordinadors i la sensació que per una banda “la ciutat és més rica del que pensàvem abans de començar” i “ens en podem sentir orgullosos” però per altra banda cal “recuperar l’orgull del sabadellenquisme” en una ciutat que “no treu profit” a equipaments culturals de primer ordre com el Museu del Gas o l’Institut Miquel Crussafont i assisteix impassible als èxits del millor equip de waterpolo femení de la història.

Foto portada: El director de la Fundació Bosch i Cardellach, Josep Brunet, a la presentació d’aquest dimarts. Autor: David B.

One Comment