Smart City

3 models de bones pràctiques sobre Ciutats Intel·ligents

  • Una taula rodona amb experiències de Viena, Praga o Montpellier clouen l’Smart Congress.

  • El president de la Cambra de Comerç, Antoni Mª Brunet, tanca formalment el Congrés.

El Sabadell Smart Congress ha acabat aquest dimarts amb una taula amb casos de bones pràctiques. Un representant de l’ajuntament de Sabadell ha moderat la taula, en la que han participat Viena, Montpellier i Barcelona. Han posat sobre la taula els seus projectes al voltant de les smart cities.

La sessió ha permès ampliar la informació sobre el que fan altres ciutats, de tamany superior a Sabadell, en aquesta matèria.

Viena aposta per reduïr la factura energètica

En el cas de la capital austríaca, treballen sobretot en la millora de la mobilitat. En aquest sentit, aposten pel vehicle públic i per reduir gasos contaminants i l’estalvi d’energia. Es vol apostar per les energies verdes i per monitoritzar els consums. Viena es vol convertir en un exemple d’eficiència energètica. S’han marcat com a objectiu arribar a l’any 2050 havent reduït la factura energètica a la meitat. En aquest sentit, han marcat objectius de reducció contínua any rere any.

Barcelona, Montpellier, Sabadell

La capital catalana, Barcelona, ha mostrat el seu protocol per identificar mitjançant indicadors els elements que fan una ciutat més intel·ligent. Així mateix, expliquen com creen un laboratori urbà de proves centralitzat en el districte més tecnològic i de coneixement de Barcelona, el 22@.

La ciutat francesa de Montpellier aposta per l’e-government o govern electrònic. Han creat un projecte sota el nom de territori digital.

Per la seva part, la ciutat de Sabadell exposa el model de cooperació entre administració i empreses privades, traçat en la creació d’un partenariat público-privat.

Foto portada: Una de les sessions del Sabadell Smart Congress d’aquest dimarts. Autor: J.d.A.

Comments are closed.