Aliança dels totes les patronals locals: neix el Consell per l’economia productiva

La pràctica totalitat del teixit patronal i empresarial de Sabadell es va unir divendres per presentar el Consell per l’economia productiva. Les històriques patronals Gremi de Fabricants i Centre Metal·lúrgic, sota l’aixopluc del Consell Intersectorial d’Empresaris de Sabadell i Comarca (CIESC) i amb la incorporació de la Cambra de Comerç, Pimec i les dues fundacions associades al Gremi, Fundació per la Indústria i Fundació per l’ESDI, creen així un mecanisme de debat i anàlisi de la realitat per potenciar l’activitat empresarial i crear ocupació.

La presentació del Consell per l’economia productiva es va dur a terme a la seu de la Cambra de Comerç. El president de l’ens cameral, Antoni Maria Brunet, va assenyalar que “s’albira una certa recuperació però no es concreten les mesures per reactivar l’economia local”.

El nou Consell es reunirà de forma bianual però ja demana mesures concretes i urgents per reactivar l’economia i sobretot crear ocupació. I és que, malgrat la millora, diversos estudis i enquestes mostren com la confiança empresarial no millora i els empresaris tenen recels a l’hora de contractar. El president de Pimec Vallès Occidental, Francesc Elías, va dir que amb 500 milions d’euros es podrien crear 19.000 llocs de treball en el sector de la rehabilitació. Però també hi ha demandes locals: “els polígons industrials estan fets un desastre mentre que els ajuntaments cobren l’Impost d’Activitats Econòmiques: mala il·luminació, naus assaltades…”, va dir Elías.

Segons Brunet, “les necessitats del món empresarial no poden esperar més”. “Calen mesures concretes i contundents, destinar esforços a generar ocupació”. El president del CIESC, Carlos Montesinos, va dir que “el Consell és imprescindible per tenir una visió comunia: cal unir esforços i potenciar les ajudes empresarials”.

Crítics amb els impostos

Segons Antoni Maria Brunet, al Vallès Occidental s’han perdut 78.000 llocs de treball entre 2008 i 2014. En quant al número d’empreses que han tancat les situa al voltant de les 6.000. Per recuperar part del teixit empresarial i l’ocupació demanen mesures urgents.

Però asseguren que els consistoris sovint van en la línia contrària. Malgrat que reconeixen avanços importants a l’hora de facilitar l’obertura de nous negocis, no passa el mateix amb la política impositiva. Per exemple, i segons Brunet, mentre les rendes familiars han caigut una mitjana del cinc o el sis per cent i la inflació ha estat del tres o quatre per cent en aquests sis anys, les taxes a Sabadell han pujat un 17 per cent. Per tot això conclouen, com va dir Elías, que ara mateix “cal tenir el negoci molt sanejat per plantejar-se contractar ningú”.

Foto portada: representants gremials i patronals, divendres a la Cambra. Autor: J.d.A.

Comments are closed.