40 aniversari CIESC. Autor: David B.

El CIESC celebra 40 anys destacant la voluntat de diàleg

Aquesta dimecres s’ha celebrat el 40è aniversari del Consell Intersectorial d’Empresaris de Sabadell i Comarca (CIESC) a l’històric edifici del Gremi de Fabricants de Sabadell. Hi han participat l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, el president del CIESC, Blai Costa, i el degà del Col·legi d’Economistes de Catalunya, Joan Baptista Casas, entre d’altres membres del sector empresarial del Vallés.

El president del Gremi de Fabricants i president del CIESC, Blai Costa, ha destacat que la trajectòria al llarg dels 40 anys del CIESC ha estat marcada pels seus valors i compromís en l’activitat econòmica i social de Sabadell i la seva demarcació.

El diàleg i l’entesa són els valors que fan del CIESC una veu econòmica única, pràctica i activa per donar respostes clares a necessitats reals. […] Volem superar entrebancs i impulsar accions de benefici en el desenvolupament social de Sabadell i del territori perquè volem millorar la nostra societat, volem millorar la vida de les persones”, ha recordat Costa.

Costa manté que “la gran trajectòria del CIESC ha estat gràcies a la implicació i activitat de les diferents empreses i entitats del sector empresarial del Vallés que han aportat treball conjunt, escolta, diàleg i voluntat d’oferir respostes reals a problemes concrets”.

L’economia d’avui i del futur

La segona part de l’acte ha estat marcada per la conferència del doctor en Economia Financera i Comptabilitat i Degà del Col·legi d’Economistes de Catalunya, Joan Baptista Casas. Ha destacat que l’economia en la que ens trobem en aquest moment, parteix d’uns objectius empresarials que provenen d’una assignació de recursos escassos, fet que perjudica al desenvolupament de tota activitat empresarial des del seu origen.

Per explicar el fenomen d’innovació cap on s’està dirigint l’economia, Casas ha utilitzat l’anomenada Teoria de Shumpeter, en la qual les empreses que no resisteixen el ritme d’innovació constant tendeixen a desaparèixer. En aquest nou model econòmic en creixement, hi destaca la segmentació i dinamisme dels sectors provocats per la innovació i també la revolució empresarial a conseqüència de la destrucció de llocs de treballs humans a canvi de màquines, punt important en els pròxims anys.


El degà del Col·legi d’Economistes de Catalunya, també ha destacat quines són les demandes de l’economia en aquesta nova era digital que arriba: la creativitat, la resolució de problemes i la presa de decisions, primordials per fer front a uns canvis tant tecnològics i socials. Uns canvis socials que estan marcats per les externalitats de les activitats empresarials i la retroacció del talent, aspectes que s’han de considerar pel conjunt de la societat.

La conferència ha conclòs amb una crítica al sector empresarial de les pimes, que actualment està molt atomitzat, on la majoria de les petites empreses s’han convertit en microempreses a conseqüència de la nova era en procés de transformació que vivim actualment.

La celebració d’aquests 40 anys del CIESC ha finalitzat amb una ronda d’intervencions de les diferents associacions membres del Consell i una intervenció de l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, on ha agraït al CIESC pel seu exemple i dedicació en un sector tant important en la ciutat com és l’econòmic, així com l’entesa mostrada fins aleshores perduri molts anys més.

Foto portada: un moment de l’acte. Autor: David B. 

Comments are closed.