El Vapor Llonch tindrà més de 4 milions en subvencions per accions de formació

  • L’Ajuntament calcula que més de 4.000 persones i 600 empreses se’n podran beneficiar.

  • Les subvencions al Vapor Llonch passen de 3,5 milions l’any 2012 a uns cinc milions l’any 2014.

El Vapor Llonch disposarà aquest any de més cinc milions d’euros per accions de formació ocupacional i suport a l’empresa. De moment, però, s’han tancat 4,2 milions provinents del Servei d’Ocupació de Catalunya. Amb aquesta xifra, el consistori creu que arribarà a més de 4.000 persones i 600 empreses.

El tinent d’alcalde de Promoció Econòmica, Ramon Burgués, ha presentat les subvencions, que cobreixen el 70 per cent de l’activitat que el Vapor Llonch desenvolupa. Ha assenyalat que el consistori està implicat en “ajudar a les persones a trobar feina” i manté que malgrat el que digui la macroeconomia “la crisi acabarà quan veiem que els nostres ciutadans tenen treball”. “No ens podem conformar només amb tenir creixement econòmic”, ha dit el regidor.

Pel que fa al 2014, el Servei d’Ocupació de Catalunya i els departaments d’Ensenyament i Empresa i Ocupació han aprovat projectes per un valor de 4,2 milions d’euros.

Programes formatius i d’ocupació

· Programes d’ocupació: beneficien 73 persones en atur oferint feina i formació durant sis mesos.
· Programa adreçat a persones aturades perceptores de la Renda Mínima d’Inserció (antic PIRMI) per unes 20 persones.
· Treballs als barris: a l’entorn del Ripoll i els barris del Sud hi haurà 158 participants.
· S’han aprovat també dues Cases d’Oficis vinculades al programa Treball als Barris per formar durant sis mesos a joves en atur en un ofici. Després són contractats durant sis mesos per desenvolupar serveis per la ciutat.
· Dispositius d’inserció laboral ubicats a la zona, per aquelles persones que per diversos motius no acudeixin al circuit habitual del Vapor Llonch. Es preveuen 600 atencions.
· Des de finals de desembre estan començant diversos cursos de Formació Ocupacional que es faran fins el juny de 2014. Amb novetats: l’obtenció de certificats de professionalitat en finalitzar la formació. Les inscripcions es poden fer a través del web del Servei d’Ocupació de Catalunya en funció de les dates d’inici dels cursos aprovats.
· S’han aprovat dos Programes per la Qualificació Professional Inicial (PQPI) per a joves, que s’afegeixen als dos que ja hi ha des de la tardor.
· Les persones amb tractament de salut mental poden entrar al projecte Xarxa per Orientació per l’Ocupació (POIN).
· Es reforçarà l’anomenat Espai de Recerca de Feina.
· La Fundació La Caixa aportarà una subvenció de 40.000 euros pel projecte Incorpora d’inserció laboral de col·lectius en situació de risc.

Línies de suport a les empreses

· L’Ajuntament vol tancar durant l’any 2014 uns 300 convenis amb empreses per acollir usuaris del Vapor Llonch en pràctiques laborals.
· Programa Joves per l’Ocupació i Fem Ocupació per Joves: els dos programes incentiven i acompanyen les empreses per contractar les persones participants.
· Els programes Catalunya Emprèn o el Programa Innovador Experimental permetran donar suport a les noves empreses, fomentar l’emprenedoria entre els joves i reforçar la relació entre els centres universitaris i de recerca i les empreses.
· Es participarà per segona vegada en un projecte per innovar en el tèxtil, associat a l’Associació de Col·lectivitats Tèxtils Europees.
· El programa Erasmus Joves Emprenedors continuarà.
· Es posarà en marxa a Sabadell el programa Urbact Esimec, per abordar millores en l’accessibilitat i l’agilització administrativa.

El gerent del Vapor Llonch, Antoni Aranda, ha destacat que a nivell català el Vapor Llonch és el principal centre de formació ocupacional. Fins i tot per sobre del servei de l’ajuntament de Barcelona, Barcelona Activa.

Foto portada: una jornada a Cal Molins, fa uns mesos. Autor: Aj. Sabadell.

Comments are closed.