Josef Ajram

Josef Ajram: “l’esport m’ha ensenyat a ser millor a l’empresa”

  • El trader i ultrafondista Josef Ajram omple l’Espai Cultura.

  • La ponència ‘On és el límit?’ forma part de les Jornades de Comerç de la Cambra.

El trader bursari Josef Ajram ha deixat petit aquest dimecres l’Espai Cultura de Sabadell, on gairebé 400 persones (moltes d’elles joves) han seguit la seva conferència ‘On és el límit?’, en el marc de les Jornades de Comerç organitzades per la Cambra de Comerç de Sabadell.

El conegut Josef Ajram ha pronunciat la ponència ‘On és el límit?’, a les Jornades de Comerç, convertides en un aparador dels més importants (o almenys més coneguts) conferenciants econòmics (Josep Maria Gay de Liébana o Emilio Duró). Allunyat de les xifres macroecònomiques i els gràfics, i envoltat d’imatges seves durant la pràctica esportiva, Ajram s’ha dirigit a les gairebé 400 persones amb una barreja de comentaris entre la mentalitat empresarial i les vivències esportives. Els dos camps que l’han fet conegut. Borsa i esport. Negocis i oci. Business i competitivitat. Duess vessants indestriables i complementàries per al conegut trader, que ha explicat la seva filosofia en una ponència de poc més de 30 minuts.

Avui dia en borsa és impossible estar al 100 per cent vuit hores al dia cinc dies a la setmana. Per això és vital saber delegar les responsabilitats i treballar en equip”, ha assegurat.

Ajram manté que l’esport l’ha servit per millorar les seves competències empresarials. Ha après a fraccionar els esforços, a creure en un mateix, a treballar en equip i a comunicar el que fa de forma més eficient. “En una marató de set dies vaig aprendre que havia de fraccionar els esforços perquè, qui no pot córrer 15 minuts?”.

“S’ha acabat l’època de les 14 pagues anuals”

El trader ha concentrat un bon nombre d’homòlegs a la sala, que han fet preguntes al finalitzar. I, per a ser una ponència econòmica, la mitjana d’edat dels assistents ha estat prou baixa. Ajram ha assegurat que cal ser competitiu i no creure l’èxit, posant l’exemple de Nokia, que ha perdut la seva quota de mercat ràpidament quan fa uns anys eren líders. Però tampoc cal creure en el fracàs. “Cal buscar l’equilibri”, sosté, mantenint que s’ha de valorar “el capital humà i dir les coses quan es fan bé”. El trader té contractades 18 persones en el seu negoci, i assegura que pot marxar una setmana a fer curses sabent que les coses sortiran endavant, “sempre, això sí, amb el mòbil sota el braç”.

“L’empresari té un privilegi: pot gestionar el seu temps”

Finalment, ja a respostes del públic, el conegut trader ha mantingut que, amb la crisi actual, els assalariats “han de pujar un esglaó perquè ja s’ha acabat l’època de les 14 pagues anuals i les vacances pagades. Diversos executius d’empreses de l’Íbex 35 mantenen que acomiaden gent a milers i en contracten moltes menys i que amb ells no comptin per a crear ocupació”. Com a empresari, ha instat els assistents a instaurat salaris variables a les seves empreses i, sobretot, a saber delegar: “l’empresari té un privilegi perquè pot gestionar el seu temps”.

Foto portada: Ajram, durant la ponència. Autor: David B.

One Comment