Foto portada: fàbrica TIMSA, al Ripoll. Autor: David B.

Alerten que “la indústria és molt poc interessant pels joves i no existeix un relleu preparat”

El Consell Intersectorial d’Empresaris (CIESC), la Confederació de la Indústria Tèxtil i el Gremi de Fabricants de Sabadell han realitzat, en el marc del IV Congrés de Pimes de Catalunya, una reunió en què han destacat les problemàtiques a les que s’enfronta la industria catalana en els pròxims anys, com la manca de joves preparats que exerceixin de relleu generacional, així com també han exposat un seguit de propostes per revertir les dificultats.

La principal preocupació que han remarcat els participants és l’escassetat de personal jove preparat que esdevinguin el relleu generacional dels treballadors que en un futur es jubilaran. En aquest sentit, la presidenta del CIESC, Alícia Bosch, ha alertat d’aquesta problemàtica, alhora que considera que, per revertir-ho, cal potenciar la formació professional, idea que ha compartit el representant de l’empresa Hidrocolor, Josep Moré.

“La indústria és molt poc interessant pels joves i tenim un problema perquè no existeix un relleu preparat. A Catalunya comptem amb una industria ferma i cal que la posem en valor perquè resulti atractiva”, ha exposat Moré.

Altres queixes han estat per la manca de matèries primeres i l’increment del preu de les mateixes, l’augment de l’absentisme laboral i la manca de digitalització a les empreses. Alhora, el president de Sabadell Comerç Centre, Josep Maria Porta, ha demanat ajudes econòmiques pel comerç físic de la ciutat i ha criticat el que considera “competència deslleial” per part de les grans plataformes de venda online, ja que aquestes no paguen impostos.

Així mateix, el president de la Xarxa Onion, Arnau Bonada, ha titllat d’insuficients les ajudes atorgades per les administracions i aposta perquè s’implanti la llei de la segona oportunitat.  

“Estem enviant un missatge molt negatiu als emprenedors de “tu paga els impostos, però el dia que ho necessitis no t’ajudarem”. Hem de reivindicar una llei de la segona oportunitat que permeti als empresaris tornar a emprendre si un negoci no funciona”, ha esmentat Bonada.

En darrer lloc, també han demanat que des de les administracions es donin més ajudes perquè els empresaris puguin realitzar millores a les plantes de producció i inverteixin en nova maquinaria.

Foto portada: fàbrica TIMSA, al Ripoll. Autor: David B.

Comments are closed.