Foto portada: l'alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, el conseller, Jordi Baiget, i el president de la Fundació per la Indústria, Josep Bombardó, aquest matí. Autor: J.d.A.

Primers brots verds de reindustrialització a Sabadell

  • L’Ajuntament comprarà naus industrials obsoletes per reindustrialitzar-les.

  • Sabadell i Terrassa coincideixen en potenciar l’Institut de Recerca del Parc Taulí.

L’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, ha avançat que Terrassa i Sabadell convenen que l’Institut de recerca de l’hospital Parc Taulí guanyi dimensió i es converteixi en un pol de recerca biomèdica d’escala vallesana. Fernàndez sosté que Sabadell té a la seva mà diverses oportunitats per recuperar el tradicional pes industrial. L’anunci s’ha fet a la inauguració de la Jornada d’Economia Industrial de la Fundació per la Indústria.

“Sempre dic que si Sabadell i Terrassa van de la mà, és molt difícil dir que no. I en aquest cas, tenim l’acord amb l’alcalde de Terrassa, per mirar de fer de l’institut de recerca de l’hospital Parc Taulí un pol biomèdic i de salut per a tot el Vallès, des de Granollers a Sabadell arribant fins a Terrassa”. Fernàndez es refereix a l’Institut d’Investigació i Recerca del Parc Taulí (I3PT), que gestiona la Fundació Parc Taulí i està participat també per la Universitat Autònoma de Barcelona. “Volem que esdevingui l’institut de referència vallesà”, ha seguit Fernàndez. El conseller d’Empresa i Innovació, Jordi Baiget, ha saludat l’anunci.

Comprar naus per reindustrialitzar-les

En un altre ordre de coses, Fernàndez ha anunciat també que l’Ajuntament comprarà naus industrials “obsoletes” per reindustrialitzar-les i crear “espais innovadors” aprofitant els fons comunitaris que es rebran fins 2020 a través de l’estratègia DUSI. “Potenciarem també la Formació Professional i l’eficiència energètica a la indústria”, ha finalitzat. D’altra banda, sosté que s’estan “estrenyent els llaços amb la UAB, cada cop més girada cap a Sabadell”, sense donar més detalls. També s’ha esmentat un dels projectes que van sonant en els darrers mesos, el clúster esport i disseny que impulsarà la Fundació Privada Esport Innovació de Sabadell.

Baiget palesa la recuperació econòmica

Les declaracions s’han produït en la inauguració de la Jornada d’Economia Industrial de la Fundació per la Indústria, que ha presidit el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget. El conseller ha palesat que aquest 2017 s’està consolidant la recuperació econòmica i destacat la gran capacitat d’atracció de Barcelona i per extensió Catalunya. Així ha anunciat que “en setmanes tancarem el Pacte Nacional per la Indústria” i ha convingut, com l’organització, que cal potenciar la Formació Professional, la formació al llarg de la vida i la relació entre empresa i universitat: “calen graus universitaris més híbrids”.

Per la seva part, el president de la Fundació per la Indústria, Josep Bombardó, ha considerat clau la formació al llarg de la vida “però és impossible que l’empresa o els treballadors estiguin motivats per formar-se amb quatre milions de contractes de treball temporals”. Així mateix ha demanat de nou més inversió pública per a la indústria: “com podem exportar si no tenim banda ampla als polígons i si la tenim, és perquè l’hem pagat quan ho hauria de fer l’administració?”, s’ha preguntat.

La jornada s’allargarà al llarg de tot el dimecres a la seu del Gremi de Fabricants, amb diverses ponències i debats. Un centenar de persones han assistit a la inauguració, entre ells representants polítics, com els diputats Joan García i Laura Vílchez, patronals, com Antoni Abad (Cecot), Blai Costa (Gremi de Fabricants de Sabadell), el degà del Col·legi d’Economistes, Joan B.Casas, i empresaris vallesans.

Foto portada: l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, el conseller, Jordi Baiget, i el president de la Fundació per la Indústria, Josep Bombardó, aquest matí. Autor: J.d.A. 

Comments are closed.