Sabadell i Terrassa, de la mà en polítiques de comerç urbà

  • Les capitals vallesanes impulsaran la redefinició del model comercial vallesà.

  • Preocupen les grans superfícies fora de la trama urbana consolidada.

Els ajuntaments de Sabadell i Terrassa volen redefinir el model comercial del Vallès Occidental, de la mà del Consell Comarcal. Els consistoris asseguren que el comerç urbà està amenaçat per la proliferació dels usos comercials fora de la trama urbana.

L’executiu quatripartit ja va anunciar fa dies que volien impulsar un Pacte comarcal per a limitar les superfícies comercials fora de la trama urbana consolidada. En el cas de Sabadell, el paradigma de gran superfície seria Via Sabadell (al voltant de Sant Pau de riu-Sec). En el cas de Terrassa la situació és més greu, ja que al Parc Vallès i la seva ampliació i reforma s’hi afegeix un nou centre comercial a l’est de la ciutat.

Després de la reunió entre els alcaldes, Juli Fernàndez i Jordi Ballart, aquest dilluns han fet el mateix els seus regidors de Comerç, Marisol Martínez i Amadeu Aguado. A Sabadell govern un quatripartit  d’esquerres alternatives (Unitat pel Canvi, ERC, Crida i Guanyem). A Terrasa la sociovergència (PSC i CiU) Però els dos executius creuen que cal impulsar el comerç urbà de les ciutats en contraposició a les grans superfícies de la perifèria urbana.

Miquel Martínez, delegat territorial de Pimec Vallès Occidental, Jordi Obradors, coordinador territorial de Pimec Comerç Vallès Occidental, Jaume Maranges, president de Pimec Comerç Vallès Occidental, i Marisol Martínez, tinenta d'alcalde de Promoció de la Ciutat i regidora de Comerç. Autor: cedida.
Miquel Martínez, delegat territorial de Pimec Vallès Occidental, Jordi Obradors, coordinador territorial de Pimec Comerç Vallès Occidental, Jaume Maranges, president de Pimec Comerç Vallès Occidental, i Marisol Martínez, tinenta d’alcalde de Promoció de la Ciutat i regidora de Comerç. Autor: cedida.

A nivell local, Martínez i també el tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Maties Serracant, es van sumar fa uns dies a la proposta de la patronal PIMEComerç Vallès Occidental per crear una taula de treball sobre aquests temes.

Foto portada: polígon comercial Via Sabadell. Autor: David B.

Comments are closed.