Campionat d’Espanya d’atletisme veterans: la JAS, campiona en relleus

Elx va acollir la 52ª edició dels Campionats d’Espanya Veterans repetint l’experiència de l’any anterior i amb ganes de tornar a ser seu per la propera edició. Fruit d’aquest interès, és la gran participació que sol reunir aquest campionat estatal: més de 1.000 atletes. Entre ells, un debut molt significatiu: el llegendari Antonio Peñalver (subcampió olímpic a Barcelona’92) i que vol allargar la seva brillant carrera esportiva dins el món veterà.

Per a la JAS va resultar un campionat excel·lent, obtenint el màxim nombre de medalles assolides en un Campionat d’Espanya. Fins a un total de 17 cops van pujar a podi els atletes locals. De tots els pòdiums, cal ressaltar l’assolit per l’equip de relleus M55 al proclamar-se campió d’Espanya de les dues curses de relleus. Un equip format per Ricard Rof, Rafael Garcia, Iñaki Garay i Marià Padrosa, van guanyar tant el relleu curt com el llarg. En el 4 x 100 batent en rècord de Catalunya per clubs (55”16) i en el 4 x 400 batent el rècord dels Campionats (4’29”92).

A nivell individual cal destacar la gran actuació de Monserrat Paños (W50) a l’assolir medalla en les cinc proves que va disputar. Campiona en martell, disc i martell pesat, sots campiona en pes i tercera en javelina. Portentosa exhibició: medalla en els cinc llançaments. Teresa Vegas (W60) fou un altre dels atletes que van pujar a dalt del pòdium: campiona en la cursa dels 5.000 metres.

Pilar Camarasa (W55) en martell, Joaquim Mas (M70) en els 800 metres llisos, Ricard Rof (M55) en les tanques altes i Josep Surroca (M45) en els 800, foren sots campions en les seves respectives proves. A més a més, Camarasa també fou 3a en martell pesat, Mas 3er en els 1.500 i Rof en els 100 metres llisos. Josep Permanyer (M70) fou l’altre medallista : 3er en els 200 i 400 metres llisos.

Teresa Estaun (W50) en els 5.000 metres marxa, Carina Figueras (W40) en martell i Ferran Alonso (M50) en martell pesat, van estar a punt d’assaborir l’èxit, doncs foren quarts en les seves respectives proves. Així com Josep Gabarró (M35), cinquè en llançament de martell. Altres atletes de la JAS en participar al campionat sense assolir el pas de les seves respectives finals foren Rafael Garcia Nuñez (M55), Iñaki Garay (M55), Francesc Castander (M45) i Manel Guillen (M40).

Quatre representants de la JAS a l’Europeu d’Aarhus

El proper gran esdeveniment pels atletes veterans serà el Campionat d’Europa que el disputarà a Aarhus (Dinamarca) del 27 de juliol al 6 d’agost i que comptarà amb la participació de quatre representants de la JAS. Sort a tots ells.

Text: Ricard Rof /JAS.
Foto portada: Padrosa, Garay, Garcia i Rof. Autor: cedida.