Cara i creu del futbol sala sabadellenc abans del derbi

• L’Escola Pia aconsegueix una contundent victòria a Martorell (2-6).

• El Natació Sabadell es desfà a la segona meitat i cau a casa (2-4).

A una setmana pel derbi, els dos conjunts sabadellencs obtenen resultats ben diversos. Els de Can Colapi s’han retrobat amb la victòria i, a més, lluny de casa i el Natació Sabadell no aconsegueix rascar cap punt a casa davant la Unión Santa Coloma

Dues derrotes consecutives és massa per un conjunt com l’Escola Pia. La missió però, no era fàcil: recuperar el camí dels tres punts lluny de casa, assignatura pendent dels col·legials aquesta temporada. Concretament, a l’històric pavelló de Martorell davant el Sala 5. Tot ha començat de cara però amb el gol matiner de Carlos Povedano. Un 0 a 1 que ha donat tranquil·litat als sabadellencs per fer circular la pilota. Els locals però, no han deixat d’intentar-ho i de la mà d’un dels jugadors més perillosos, Fouad, han enviat una pilota al pal.

L’Escola Pia s’ha refet de les internades locals i als set minuts de joc ha aconseguit el segon. El capità Llorenç Tarrés, que aquest any està recuperant la seva millor versió, ha aprofitat una pilota a la banda per colar la seva rematada per tot l’escaire de la porteria local. 0 a 2, més tranquil·litat i més domini. A la jugada següent la defensa ha tret sota pals una rematada de Pepe Font i al minut següent del 0 a 2, novament Llorenç Tarrés ha situat el 0 a 3 aprofitant una mala col·locació del porter local. Amb el 0 a 3 el jugador franquícia dels de Martorell, Fouad, ha perdut els papers i en dues entrades molt fora de lloc ha vist dues targetes grogues i ha marxat a falta de poc més d’un minut, expulsat. Tot i l’expulsió, l’Escola Pia no ha aconseguit aprofundir en el 4 vs 3 i el 0 a 3 s’ha mantingut fins al descans.

A la represa, els locals han aguantat els segons que restaven d’inferioritat i han recuperat el quart efectiu. Tot i així, la profunditat que els visitants no han trobat en el 4 contra 3, l’han trobat ja amb igualtat d’efectius al parquet i un xut a la banda de Pepe Font l’ha aprofitat Jordi Torras al segon pal per situar amb la cuixa el quart dels col·legials. Tot i la contundent victòria parcial, els de Martorell no han deixat d’intentar-ho sobretot amb un Pau Albacete força actiu, però les jugades que han acabat amb llançament a porteria les ha solucionat segur Santi Bertolín, fins que a l’equador de la segona, a pilota parada han aconseguit retallar distàncies. El 4 a 1 ha donat aire als locals que han seguit insistint i el partit s’ha igualat a més no poder, amb intercanvis de cops constants i ocasions per tots dos conjunts. A falta de tres, els locals han disposat d’un penal. La pena màxima l’ha aturat Jordi Font, que ha sortit expressament per aquesta jugada, però no ha pogut fer res amb el refús que ha caçat Huse per situar el 2 a 4. Lluny de posar-se nerviosos però, els homes de Cardona s’han posat les piles i d’una combinació entre Torras i Pepe ha arribat el cinquè, obra de Jordi Sardà al segon pal, tallant qualsevol possible reacció local. Finalment, als últims minuts, amb un autèntic golàs de vaselina, Carlos Povedano ha signat el definitiu 2 a 6 amb el què el match ha arribat al final.

Després d’aquesta gran victòria, els d’Ernest Cardona rebran a casa a l’etern rival, el Club Natació Sabadell com a vuitens classificats amb 14 punts. De nou, un derbi a la bombonera del carrer Garcilaso després de l’impàs per la Tercera Divisió l’any passat dels nedadors. Amb el suport de l’afició i amb la moral pels núvols després de trencar la mala ratxa, de ben segur que els col·legials procuraran no deixar escapar la oportunitat de sumar els tres punts.

El Club Natació no pot amb la Unión i encaixa la tercera derrota a casa (2-4)

Després de la dura derrota a la pista del líder, els nedadors recuperaven efectius i el suport de l’afició per tal de retrobar el camí del triomf. La fita però, força complicada davant un Unión Santa Coloma que amb Javi Rodríguez al cap davant és un dels punters de la categoria. Recuperant Álex Llamas i Jordi Lozano però amb les baixes de Pau Puigdomènech i ‘Chato’, el Natació Sabadell ha sortit al parquet a plantar cara i amb tota l’ambició d’endur-se els tres punts. Endolladíssims, els de Diego Blanco han gaudit de la primera ocasió clara. Una gran combinació entre Jesús Díaz i Pep Girvent, no l’ha aconseguit culminar entre els tres pals Ferran Ruiz. Tot i sortir molt més intensos, els sabadellencs han vist com als quatre minuts en un contracop, amb una possible falta sobre Álex Borrego, els de Javi Rodríguez han obert la llauna.

Un 0 a 1 dolorós, que malgrat tot no ha fet canviar gens la filosofia local. Els nedadors han seguit insistint i de nou han gaudit de bones ocasions però les rematades d’Álex Llamas en dues ocasions i de Marc García les ha refusat el porter visitant o fins i tot algun jugador sota pals. Els minuts han corregut amb el 0 a 1, però finalment la insistència ha tingut premi i a tres minuts pel descans els de Diego Blanco han aconseguit l’empat. Un autèntic golàs, com no, d’Álex Llamas. El 15 dels nedadors ha deixat assegut a la seva marca amb una finta de xut i amb la cama dreta, en teoria la dolenta, ha col·locat un obús enganxat al pal impossible pel porter visitant. Aquest cop però, el futbol sala ha sigut cruel amb els sabadellencs i a la jugada següent Andresito ha transformat l’1 a 2 amb el què s’ha arribat al descans.

CNS-union-16

A la represa, novament el Natació Sabadell ha sortit més endollat i als primers minuts ha aconseguit l’empat. Una paret excel·lent entre Pep Girvent i Álex Borrego, l’ha transformat aquest últim definint amb seguretat en l’1 contra 1. El gol però, ha acabat portant cua pels locals. Álex Borrego s’ha enganxat en la celebració del gol amb l’entrenador visitant Javi Rodríguez i els àrbitres ho han solucionat expulsant als dos protagonistes. L’agreujant pels locals ha estat, evidentment, perdre un jugador de camp i haver de jugar durant dos minuts amb un jugador menys. Per sort, l’expulsió de Borrego ha sigut a causa de la segona groga i, per tant, no implica cap partit de sanció. Els de Santa Coloma han aprofitat la superioritat i en el 4 vs 3 s’han col·locat de nou per davant en el marcador. Per més inri, al recuperar la igualtat d’efectius, una pèrdua en la sortida de pilota local ha suposat un dolorós 2 a 4 a l’electrònic. Tot i que els de Diego Blanco ho han seguit provant durant tota la segona meitat amb ocasions clares fins i tot amb el porter-jugador quan restaven poc més de tres minuts, el marcador ja no s’ha mogut i la botzina ha donat per definitiu el 2 a 4 i ha confirmat la derrota nedadora. A destacar, una gran aturada en un u contra u a l’últim minut d’Álex Llamas com a porter-jugador.

Aquesta ensopegada deixa als de Diego Blanco dotzens a la taula a només tres punts de la zona perillosa. La opció per tornar a sumar no és fàcil. Passa per guanyar a la pista de l’etern rival, l’Escola Pia. Tot i les sensacions ben diferents entre tots dos conjunts – el Natació Sabadell arriba al derbi havent perdut – s’espera un partit molt més equilibrat que els anys anteriors, amb un Natació Sabadell més assentat a la categoria i amb possibilitat de fer mal a qualsevol pista. Més enllà d’això, està demostrat que per molt que es pugui preveure un resultat o un altre, el tòpic encaixa: un derbi és un derbi i pot passar qualsevol cosa.

El Grups Arrahona-Studi Barcelona atropella al cuer i es manté líder invicte

L’equip de Jordi Nobau segueix imparable i no falla a casa davant el cuer. En una primera meitat de control total dels de Sabadell, l’equip de rosa ha endossat un contundent 5 a 0 al cuer i ha sentenciat el match al primer acte. Gols de Raúl Prados per partida doble, el capità David Feria, Albert Moya i Arnau Huguet. Amb una primera part tant contundent, la segona ha perdut tot l’interès i després de mantenir el 5 a 0 a l’electrònic gran part del segon temps, novament Raúl Prados fent el seu hat-trick particular ha tancat la golejada fent el 6 a 0. Finalment, als últims instants el conjunt visitant ha aconseguit el gol de l’honor que ha deixat l’electrònic en el definitiu 6 a 1. Un victòria que deixa als Arrahonistes líders amb 19 punts, tres més que el primer perseguidor, el Lloret Costa Brava, conjunt a qui els sabadellencs ja han guanyat i com a visitants 7 a 2. Així doncs, el conjunt de Nobau no afluixa i apunta el més amunt possible. El cap de setmana vinent, a la pista de l’Arenys de Mar els de Sabadell buscaran la setena victòria consecutiva, mantenir-se invictes i seguir liderant la classificació.