Foto portada: Felipe Sanchón, aquest diumenge. Autor: CE Sabadell.

El CE Sabadell, rei dels empats (2-2)

Guanyar el primer partit de la temporada a casa. Aquest era l’objectiu del Centre d’Esports aquesta jornada, però va haver de conformar-se amb un empat més. El conjunt arlequinat rebia aquest diumenge a la Nova Creu Alta al Peralada, filial del Girona des d’aquesta temporada.

Els xampanyers arribaven a Sabadell ocupant l’última posició a la classificació amb un bagatge de quatre derrotes, un empat i cap victòria. Tot i que havien aconseguit millors números, els arlequinats venien d’empatar davant el Deportivo Aragón en un matx que semblava guanyat i que els aragonesos van empatar arribant al final. A més, l’equip de Toni Seligrat presentava una baixa. Pedro Capó, encara amb molèsties, es va sumar als lesionats Gai Assulin i Pastells.

El Sabadell va prendre la iniciativa des del primer minut. Els visitants esperaven replegats al darrera per intentar aprofitar els possibles errors dels arlequinats i tirar contraatacs. La solidesa defensiva dels arlequinats, però, els va impedir gaudir de cap ocasió. Al quart d’hora de partit, els locals van poder avançar-se al marcador. Les dues ocasions les va protagonitzar Felipe Sanchón. En la primera, una passada de la mort va fer passejar-se la pilota per l’àrea petita sense trobar rematador. A l’altra, el davanter del Sabadell va engaltar l’esfèric a la frontal que va estar a punt de sorprendre Gianni.

Uns minuts després, l’exarlequinat Cesc Clotet es va plantar davant la porteria de Roberto i va provar un xut que la defensa va rebutjar. Tot seguit, Clotet va rematar una centrada fora per poc. Al minut 29, el joc va quedar aturat durant uns minuts per una topada cap a cap entre Maxi Villa i Ángel Martínez, que es van recuperar sense problemes. A mesura que ens apropàvem al descans, el partit va baixar en intensitat i el Sabadell va obrir una mica més el partit. A dos minuts del descans, Óscar Rubio va tenir l’ocasió més clara del partit. Rubio va rematar una excel·lent centrada de Dani Gómez al travesser.

El Peralada s’avança

Arnau Sala no ho veia gens clar i al descans va fer entrar Paik per Coro. Només començar la segona meitat, Guillemenot no va poder engaltar bé un xut que va marxar mossegat. Toni Seligrat no va esperar massa per fer debutar Arthuro. El tan esperat ‘9’ del Sabadell va substituir Mario als cinc minuts, col·locant Sanchón una mica endarrerit. Al minut 63 de partit va caure una gerra d’aigua freda a l’estadi. En un servei de cantonada, Vallho va enviar la pilota al fons de la xarxa amb un cop de cap i va avançar el Peralada en el marcador. El rendiment dels arlequinats va anar empitjorant a mesura que passava el temps i els xampanyers van poder sumar el segon al 73. Roberto va salvar un xut a escassos metres de la porteria quan els visitants ja cantaven el gol.

Remuntada i final boig

Quan més ho necessitava, va arribar el cop de sort pels sabadellencs. Estellés va provocar un penal a falta de 10 minuts pel final. Felipe Sanchón va transformar-lo i va empatar el partit. A partir del gol arlequinat, tot va canviar. El Sabadell va tornar a recuperar el ritme i el domini, i això es va materialitzar. A tres minuts del final, Arthuro va fer embogir la Nova Creu Alta posant el 2-1 després d’una jugada de llibre de Sanchón. El brasiler va rematar la pilota al segon pal per posar als seus per davant. L’alegria, però, va durar molt poc. Amb el temps acabat, el Peralada va empatar el partit en un servei de cantonada gràcies a la rematada que va convertir Diaby. Al final, el Sabadell va sumar el tercer empat consecutiu de la temporada a casa.

CE Sabadell: Roberto, Óscar Rubio, Dani Gómez, Migue, Ángel, Pol Moreno, Adri Díaz, Guillemenot (Ozkoidi, 63′), Marc Martínez (Migue, 71′), Mario (Arthuro, 51′) i Felipe Sanchón.
CF Peralada-Girona ‘B’: Gianni, Estellés, Vallho, Diaby, Álamo (Pablo Carbonell, 65′), Eric Montes, Cesc Clotet (Javi Sánchez, 74′), Romero, Sony, Coro (Paik, 45′) i Maxi Villa.
Àrbitre: Raúl Martín González Francés (Las Palmas). Va amonestar als locals Dani Gómez i Arthuro. I als visitants Eric Montes, Romero, Álamo i Estellés.
Gols: 0-1, 63’, Vallho; 1-1, 80’, Felipe Sanchón, 2-1, 87’, Arthuro; 2-2, 90’, Diaby.
Estadi: Nova Creu Alta. 1.957 espectadors.