CNS

El Club Natació s’acosta a l’Escola Pia

• El Natació Sabadell aconsegueix el tercer triomf, segon lluny de casa (2-3).

• L’Escola Pia suma un punt en el segon partit consecutiu a casa (2-2).

El Club Natació suma una importantíssima victòria a la pista del Barceloneta, rival directe per la permanència. L’Escola Pia no passa de l’empat en la visita de l’històric Castellón al pavelló del carrer Garcilaso

Després de l’ajustada i dolorosa derrota a casa davant el Salou, val a dir, un dels líders de la competició, els de Diego Blanco els ha tocat visitar la pista d’un dels rivals directes en la lluita per mantenir la categoria, la del Barceloneta, una pista hostil i més que complicada i amb les baixes de Pau Puigdomènech i Jordi Lozano.

L’encontre ha començat amb el Barceloneta esperant als visitants a camp propi en busca d’opcions al contracop i deixant la pilota pels nedadors. I precisament en un contracop als primers minuts, han sigut els locals els que han obert la llauna. Tot i l’1 a 0, els de Diego Blanco no han abaixat els braços i precisament en un contraatac han aconseguit l’empat. Álex Borrego recupera, munta el contracop i cedeix a la banda per ‘Chato’, qui envia l’esfèrica al segon pal perquè Ferran Ruiz amb un control orientat deixi a terra al porter local i anoti l’1 a 1 pels sabadellencs. Marc García, molt actiu l’ha tingut en una gran jugada on després de superar el seu marcador ha xutat massa creuat. L’1 a 1 per tant, s’ha mantingut fins al descans.

A la represa, la tònica ha seguit igual, amb els barcelonins tancats a camp propi, la pilota pels sabadellencs i molta igualtat al parquet. Igualtat que ha trencat Pep Girvent amb un golàs. El nou dels nedadors ha deixat enrere una marca, ha superat a dos defensors més pel mig i ha picat la pilota amb molta qualitat. Golàs i 1 a 2. Amb aquest marcador els de la Barceloneta han fet un pas endavant i han complicat la sortida de pilota dels de Diego Blanco. Tot i així, han gaudit d’ocasions clares, com un potent xut de camp a camp de García que s’ha estavellat al travesser. Els nedadors però, no s’han deixat intimidar i han apostat també per una pressió alta a camp contrari. Fruit de la pressió ha arribat el tercer dels de Sabadell, obra, després de la insistència, de Marc García, que amb una excel·lent pressió sobre Marc Ventura a la mateixa àrea local ha recuperat la pilota i amb la punta de la bota ha transformat l’1 a 3 pels visitants.

Amb aquest gol, els sabadellencs han replegat per defensar-se el temps que ha restat. Els locals han pogut retallar distàncies a falta de quatre minuts pel final però un gran treball defensiu no ha deixat escapar la victòria pels de Diego Blanco. A destacar també, el gran partit de Marc Torras sota pals, sens dubte imprescindible per a aconseguir els tres punts, i el debut del nou fitxatge Jesús Díaz, provinent del Ripollet. Amb aquest gran triomf, els nedadors se situen novens amb nou punts a només dos punts de l’Escola Pia i el què és més important, a sis de la zona perillosa. La setmana vinent, a més, nova oportunitat per sumar tres punts amb la visita a Cal Balsach del cuer el Manresa, que tot i que encara no ha guanyat cap partit, de ben segur que plantarà cara i farà treballar de valent als sabadellencs si volen els tres punts.

L’Escola Pia arranca un empat a casa davant el Bisontes Castellón

Després de la victòria a casa davant l’Olímpyc Floresta, els col·legials tornaven a disposar de l’afició al seu favor per sumar novament tres punts. El rival, aquest cop més potent – Bisontes Castellón (antic Playas), cinquè classificat – ha plantat cara i l’Escola Pia no ha pogut passar de l’empat. El partit no ha pogut començar millor pels d’Ernest Cardona, quan Dani Castro ha obert la llauna als 14 segons de joc. En la primera jugada del partit, Jordi Sardà ha recuperat la pilota i ha combinat amb Carlos Povedano que li ha servit l1 a 0 fet al 10 de l’Escola Pia. Tot i l’1 a 0 però, el partit s’ha mostrat d’allò més igualat, i més quan als dos minuts de joc, els de Castelló han aconseguit l’empat a la sortida d’un córner. L’1 a 1 s’ha mantingut durant gran part del primer temps i com a mostra de la igualtat entre tots dos conjunts. Finalment, a tres minuts pel descans, els visitants han aprofitat un error en la sortida de pilota col·legial i han situat l’1 a 2 amb el què tots dos conjunts han enfilat camí de vestidors.

Escola Pia
L’Escola Pia, en un descans del partit. Autor: C. Domènech.

A la represa, l’Escola Pia ha sortit amb les piles carregades i als primers minuts Jordi Torras ha pogut empatar, però la seva rematada l’ha aturat amb molt de mèrit el porter visitant. Conforme han anat passant els minuts, el domini s’ha anat decantant cap al cantó sabadellenc, tot i que el Bisontes Castellón no ha deixat de tenir ocasions clares, amb fins a dues pilotes a la fusta. Finalment, a dos minuts pel xiulet final, Ernest Cardona ha apostat pel joc de cinc i a la primera jugada, Pepe Font amb un xut ras ha transformat l’empat a dos. A pocs instants pel final, ensurt pels locals quan en una pèrdua els castellonencs han pogut situar el 2 a 3, però la rematada no ha vist porteria i l’empat a dos s’ha convertit en definitiu. Amb aquest empat l’Escola Pia suma 10 punts en set partits i es manté en la setena posició, a set punts del capdavant de la classificació que marquen Catgas ‘B’ i Salou. La setmana vinent, lluny de la ‘Bombonera’, concretament a la pista del Cerdanyola, desè classificat, els de Can Colapi de ben segur que intentaran retrobar el camí de la victòria i sumar el que seria el segon triomf fora de casa.

El Grups Arrahona no afluixa i suma la tercera victòria consecutiva

Els de Nobau, no coneixen encara la derrota i acumulen ja tres partits consecutius sumant els 3 punts des de l’empat de la primera jornada. Després de la contundent victòria davant el Lloret, els sabadellencs han aconseguit aquests últims tres, a la pista del Ràpid Santa Coloma. Tot i que el partit ha començat d’allò més bé pels interessos arrahonins amb un gran domini del partit i generant les primeres ocasions, han sigut els colomencs els que han obert la llauna en una jugada a pilota parada. Amb el gol, els locals s’han crescut i han copsat el domini del match fins al descans, amb el què s’ha arribat amb victòria parcial del Ràpid.

A la represa, els de Sabadell conscients de la necessitat de canviar el ritme de partit, han aconseguit fer circular la pilota amb més velocitat i als pocs minuts Aitor Rodríguez ha transformat l’empat a u. A més, de nou Aitor Rodríguez, un minut més tard ha aconseguit capgirar el marcador en aprofitar una jugada embolicada. Amb l’1 a 2 a l’electrònic, els locals han apostat pel porter-jugador a falta de 4 minuts pel final, però qui ho ha aprofitat millor ha estat el visitant Jaume Figueras que en robar una pilota ha signat, a plaer, el definitiu 1 a 3. Amb aquest triomf doncs, els de Nobau sumen 10 de 12 punts possibles i es situen segons a la classificació, a dos punts del líder, el Rubí. La setmana vinent, els sabadellencs buscaran eixamplar la ratxa de victòries rebent al pavelló de Sol i Padrís a tres quarts de sis al setè classificat, el Barri Can Calet, abans, a les quatre de la tarda, el club sabadellenc farà la presentació dels equips que conformen la base.