El Sant Nicolau comença el ‘playoff’ amb victòria

• El Sant Nicolau guanya el seu primer partit del playoff i és més a prop d’assolir l’ascens.

• El filial del Reial Madrid demostra la seva qualitat apallissant l’Agustinos-Eras.

Primer dels tres dies del playoff d’ascens a la Lliga Adecco Plata. L’ambient creat a l’interior del pavelló del CE Sant Nicolau feia preveure un bon inici per a un cap de setmana que pot canviar la història d’aquest humil club sabadellenc. Una grada abarrotada volia veure bàsquet de qualitat i, sobretot, una victòria dels homes de Carles Ribot. I així va ser. Han guanyat l’Enrique Soler de Melilla per 64 a 83.

El primer enfrontament era contra el CAM Enrique Soler de Melilla, un equip que va quedar tercer del grup D (Andalusia, Extremadura, Ceuta i Melilla). El Sant Nicolau jugava com a visitant i vestia l’equipació negra.

El primer període va començar de forma inmillorable pels grana, que es van avançar amb un parcial de 0-8 en els primers minuts gràcies a una bona intensitat defensiva. Amb el pas dels minuts, però, l’encert ofensiu dels de Carles Ribot va desaparèixer i l’Enrique Soler va anar assentant-se progressivament al partit i va aconseguir remuntar. Es va arribar al final del primer quart amb 17-12 favorable als de Melilla i amb molts dubtes en el joc dels sabadellencs. La grada, però, en cap moment va deixar d’animar, especialment la Grada Jove.

Un moment del partit entre l'Enrique Soler i el Sant Nicolau
Un moment del partit entre l'Enrique Soler i el Sant Nicolau. Foto: CESN (cedida)

En el segon quart l’agressivitat defensiva del Sant Nicolau va millorar, així com també la seva capacitat anotadora. Gràcies a això van aconseguir empatar el partit a 25 en pocs minuts. L’Enrique Soler, per la seva banda, basava el seu joc en la bona circulació de pilota del seu base Dani Terrón i en les cistelles del pivot Dani López, molt concentrats durant tot el partit. Es va arribar al descans amb una espectacular esmaixada de Johan Kody, que va tancar la remuntada grana (29-38) i va marcar un abans i un després en la seva participació a l’enfrontament.

A la represa, es va repetir el mateix inici de període que al segon quart: parcial de 0-6 favorable al Sant Nicolau. Molta concentració i domini del rebot ofensiu pels sabadellencs. Van ser els deu minuts més intensos de tot l’enfrontament, amb un partit força trencat d’anades i vingudes que van obligar Carles Ribot a demanar un temps mort per baixar el ritme i refredar la situació. Després d’hidratar-se i relaxar una mica les cames, els grana van tornar a dominar sobre la pista del carrer Jardí i un gran triple d’Ikka Maki va marcar el final del tercer període amb 46-59 al marcador.

En el darrer quart es va repetir un altre cop la situació, i els sabadellencs van fer un parcial de 0-6 gràcies a un espectacular Johan Kody (20 punts, 10 rebots i 24 de valoració) i a un Marc Torres (14 punts) amb el canell calent des de la línia de 6,75. També cal destacar el treball i el partidàs de Joan Pardina (18 punts, 8 rebots i 25 de valoració). El ritme i la intensitat del partit van ser molt inferiors en aquest període, a causa del cansament acumulat i de la gran distància que separava els dos equips al marcador. El partit va acabar amb un 64-83 que permet el Sant Nicolau i la ciutat de Sabadell seguir somiant amb l’ascens a la Lliga Adecco Plata.

Reial Madrid B 73 – 51 Agustinos-Eras

A l’altre partit del playoff que es va disputar ahir divendres, el filial del Reial Madrid va donar la sorpresa i va guanyar de pallissa i de forma completament merescuda a l’Agustinos-Eras de León per 22 punts de diferència. Els blancs van guanyar tots els períodes (12-10; 27-20; 24-13; 10-8) i van demostrar que són clarament el rival més dur pel Sant Nicolau de cara a assolir l’esperat ascens.

Ei filial madridista comença fort. Foto: CESN (cedida)

Una plantilla merengue molt jove però amb molt de talent va guanyar el partit sense donar opcions al seu rival. Destaquen la rapidesa del base Alberto Martín (8 punts, 3 rebots i 7 de valoració), la potència i força del seu corpulent pivot Jonathan Kasibabu (17 punts, 4 rebots i 22 de valoració) i, sobretot, la màgia i genialitat d’Andrej Magdevski (21 punts, 4 rebots i 21 de valoració), un jugador que està cridat a arribar al primer equip madridista en un futur no gaire llunyà.

Pel que fa a Agustinos-Eras de Lleó, decepcionant partit, sobretot en la segona part. Molt poc encert ofensiu i moltes permissibilitats defensives. Hauran de millorar en els dos partits que els queden si volen tenir alguna opció de jugar a Adecco Plata la temporada vinent. Cal destacar, però, el bon partit de Pablo Llamas (19 punts, 7 rebots i 22 de valoració).

Partits d’avui dissabte 24 de maig

Així doncs, després de viure intensament la primera de les tres jornades de playoff, sensacions positives pel Sant Nicolau i el filial del Reial Madrid, i pocs somriures entre les plantilles d’Enrique Soler i Agustinos-Eras.

Avui, partidàs a les 18 hores entre el Reial Madrid B i el Sant Nicolau, els dos ferms candidats a guanyar la lligueta i assolir l’ascens. A les 20 hores jugaran l’Agustinos Eras i el CAM Enrique Soler per continuar vius en aquestes fases.

Foto portada: un moment del partit entre l’Enrique Soler i el Sant Nicolau (de negre). Foto: CESN (cedida).