Foto portada: celebració. Autor: C.Domènech.

Empat a l’últim instant de l’Escola Pia

• L’Escola Pia arrenca un punt de la visita del filial de Catgas Energia Santa Coloma.

• Els col·legials empaten un partit que perdien 3 a 1 a l’últim minut.

L’Escola Pia evita la derrota en un últim minut d’escàndol amb dos gols de Pepe Font. Amb aquest punt els d’Ernest Cardona escalen una posició a la taula de la categoria de bronze del futbol sala estatal

L’Escola Pia ha disputat aquest dimecres el partit corresponent a la tretzena jornada davant el filial de Catgas Energia, partit que no es va poder disputar el cap de setmana passat per la organització del torneig Top Basquet per part de l’Escola Pia. Després de l’empat a l’Hospitalet, els d’Ernest Cardona han sortit al parquet del pavelló del carrer Garcilaso en busca de tornar a la victòria, i tal i com ha anat el match, n’han acabat rascant un empat amb gust a triomf. L’encontre ha començat d’allò més igualat entre dos dels conjunts més potents de la categoria. Sense un dominador clar, la primera oportunitat ha estat pels de Sabadell, de les botes de Pepe Font en una jugada amb Dani Castro que ha acabat al travesser. Catgas ho ha provat amb xuts llunyans i amb el pas dels minuts el partit s’ha igualat a nivells extrems. Ocasions pels dos cantons ja que pràcticament totes les jugades han acabat amb finalització. El gran paper dels dos porters ha mantingut l’empat a 0 fins al minut 15, quan Álex del Barco ha transformat el 0 a 1 en un xut que ha tocat Santi Bertolín però no ha pogut evitar que se l’hi colés a la porteria. Amb el 0 a 1, el guió ha estat el mateix que a l’inici del partit. Dos conjunts molt intensos, disputant-se el domini i fent gaudir d’ocasions al públic. Ocasions però, que no han arribat a superar la línia de gol. A destacar un segon pal de l’Escola Pia que ha Salvat ‘in extremis’ el porter visitant i un xut potentíssim des de fora de l’àrea de Pepe Font. Pel què s’ha vist al parquet, l’Escola Pia ha perdonat excessivament.

Dos gols de Pepe Font a l’últim minut certifiquen l’empat

A la segona meitat, els locals s’han posat les piles i han aconseguit imposar-se davant els colomencs. Tot i així, el control de la possessió no s’ha sabut materialitzar de cara a porteria en nombroses ocasions. Finalment però, als 8 minuts de la represa Jordi Torras ha aconseguit signar l’empat. Una gran combinació entre Carles Comadran i Dani Castro que ha acabat amb una pilota morta a l’interior de l’àrea i allà Torras no ha perdonat. L’1 a 1 s’ha mantingut durant força minuts i tot i que semblava que no pogués ser, la intensitat del match ha anat a més, pràcticament al límit. Els de Santa Coloma han gaudit d’ocasions molt clares però Santi Bertolín i fins i tot Adrián Castro sota pals han mantingut les taules a l’electrònic. A falta de 5 minuts pel final però, moment per la polèmica. 3 faltes consecutives pràcticament en un minut sobre Pol Tolrà, molt protestades pels locals, han donat la possibilitat als visitants d’avançar-se des dels 10 metres. El capità visitant, Álex del Barco, no ha perdonat des del punt de doble-penal i ha col·locat l’1 a 2. Amb aquest marcador i poc més de tres minuts per endavant, Ernest Cardona ha apostat pel porter-jugador. Per desgràcia però, als pocs segons un error en la combinació ha permès al filial de Catgas Energia anotar un dolorós 1 a 3 a porteria buida. Tot i l’estocada del gol, els jugadors d’Ernest Cardona han sigut els últims en abaixar els braços. Han seguit combinant de 5 i s’han trobat amb un autèntic mur sota pals de la porteria visitant. A falta de 44 segons però, els àrbitres han xiulat la sisena falta favorable als de Can Colapi. Doble penal.

Doble penal de Pepe Font. Autor: C.Domènech.

L’especialista, Pepe Font, no ha fallat i signat el 2 a 3. Aquest gol ha fet creure també a la graderia que es podia treure alguna cosa i és que a falta de només 27 segons, novament Pepe Font, ha culminat una bona combinació col·lectiva fent l’empat a 3 i fent embogir graderia i banqueta local. Inexplicablement però, en la celebració del gol Jordi Torras ha vist la segona targeta groga i ha marxat expulsat. L’Escola Pia ha hagut de patir durant 27 segons amb un home menys per mantenir l’empat però la gran feina defensiva ha mantingut a ratlla als visitants que pràcticament no han tingut cap opció. La botzina finalment ha confirmat les taules entre tots dos conjunts fent esclatar d’alegria als locals. Gran segona part dels col·legials.

Amb aquest empat els de Can Colapi ascendeixen una posició i es col·loquen setens amb 19 punts a sis punts de les posicions de prestigi, que precisament marca el Catgas Energia ‘B’, i a 10 del líder, ara mateix la Unión Santa Coloma. Aquest proper dissabte l’Escola Pia buscarà definitivament recuperar el camí dels 3 punts – després de dos empats a 3 consecutius – a la pista del cuer, el Ripollet.