Futbol sala CNS

Futbol sala: el CN Sabadell diu adéu al títol i perilla l’ascens

• El Natació Sabadell queda matemàticament segon classificat i perilla seriosament l’ascens.

• L’Escola Pia tanca la temporada en una meritòria segona posició.

El Club Natació Sabadell perd definitivament el títol de la Tercera Divisió a falta de l’última jornada i l’ascens queda pendent de matisos extraesportius. L’Escola Pia tanca la temporada amb una gran segon plaça i uns bons números.

Després del dolorós empat a vuit a l’Hospitalet que deixava als de Diego Blanco a quatre punts del Gavà amb només sis per disputar-se, el Natació Sabadell necessitava guanyar aquest cap de setmana i que el Gavà no guanyés per tal de mantenir les opcions a tot a l’última jornada. Amb aquest objectiu, els nedadors han sortit a Cal Balsach amb tal de complir la part que era a les seves mans. Tot i dominar còmodament durant gran part de la primera part i disposar d’ocasions clares, els nedadors no han pogut obrir la llauna fins als 12 minuts de joc, quan Cintu en recuperar una pilota a camp contrari ha regalat el gol a Ferran Ruiz.

Amb l’1 a 0 els locals han seguit pressionant per augmentar l’avantatja, però en una jugada aïllada han sigut els de Linyola els que han vist porteria. 1 a 1 i descans. A la represa, els de Diego Blanco no han abaixat els braços i Redu, finalment, ha aconseguit el 2 a 1 en aprofitar un rebot a un xut propi. Amb la victòria parcial sabadellenca, els lleidatans han fet un pas endavant en busca de l’empat però no han acabat de concretar de cara a porteria i quan pitjor ho estava passant el Natació Sabadell, una gran actuació de Pau Puigdomènech robant la pilota a camp contrari i superant al porter amb un regat ha culminat amb el 3 a 1.

Un gol que ha esvaït tots els dubtes i ha sentenciat el partit. Els visitants han tirat la tovallola i Álex Llamas amb un autèntic golàs per l’escaire i Jordi Sánchez amb un gran definició han col·locat un contundent 5 a 1. Un marcador que ha provocat, a falta de quatre minuts, l’estratègia de porter-jugador dels visitants. Una bona defensa dels de Sabadell ha evitat qualsevol ensurt i a més, Cintu de camp a camp ha pogut sumar el 6 a 1. Als últims instants, de cinc, els de Linyola han pogut maquillar el marcador anotant el definitiu 6 a 2. A destacar el debut del juvenil Albert Jiménez.

Tot i fer la feina, els errors en jornades anteriors han condemnat al conjunt nedador que ha vist com el Gavà s’ha proclamat campió a falta de l’última jornada en sumar els tres punts. Una combinació de resultats molt dolorosa pels sabadellencs que han estat gran part de la temporada líders del grup 2 de Tercera Divisió i que ho han perdut pràcticament tot a falta de només una jornada. El problema, a més, és que els nedadors no saben encara ara si tenen opcions a l’ascens de categoria, el gran objectiu de la temporada. L’única forma que tindrien d’ascendir és que la Federació contemplés l’ascens del millor segon classificat de Tercera Divisió (el conjunt nedador) o que el Gavà renunciés a l’ascens que li pertoca per campió i automàticament es busqués al segon classificat. Ambdós casos, poc probables i encara pendents.

Amb aquesta situació, els homes de Diego Blanco afrontaran el proper dissabte a la tarda el Gavà – Club Natació tant esperat al llarg de tota la temporada i que ara ja ha perdut tota la intriga amb un Gavà ja campió i un Club Natació que ja ha assegurat la segona plaça de la taula i la millor segona classificació de la categoria. Tot i així, passi el que passi, sempre és important tancar la temporada amb una victòria.

L’Escola Pia tanca la temporada amb una remuntada a l’Hospitalet (4-6)

Després d’un any llarg on el conjunt de Pedro Donoso ha competit gran part de la temporada pel títol, ha fet un gran paper a la Copa del Rei posant contra les cordes a tot un Catgas Energia Santa Coloma i se n’ha assegurat la participació la temporada que ve, els de Can Colapi tanquen la temporada amb una victòria fora de casa, probablement l’assignatura pendent de l’any i assegurant-se així la segona posició a la taula. Tot i així, tot ha començat de color negre pels de Sabadell quan en 10 minuts l’Hospitalet ha anotat fins a dues dianes. I la cosa ha empitjorat a falta de cinc pel descans quan, amb polèmica per unes possibles mans, els locals han fet el tercer.

Finalment, a falta de només 20 segons pel descans, el gran golejador Pepe Font ha retallat distàncies fent el 3 a 1. A la represa, els visitants han sortit molt més intensos i en 10 minuts han empatat el partit. Primer, de nou Pepe Font amb una gran jugada individual i pocs instants més tard Jordi Torras en culminar un bon contracop. Amb l’empat al marcador, els de Pedro Donoso hi han cregut més i dos minuts més tard, Oriol Comadran ha culminat la remuntada anotant el 3 a 4 aprofitant una assistència de Jordi Sardà. Amb el 3 a 4 els del Baix Llobregat han apostat pel porter-jugador, estratègia que ha aprofitat un especialista com és Pepe Font per, a la primera jugada, robar i de camp camp fer el 3 a 5 i el seu hat-trick particular. Tot i que els locals no han tirat la tovallola i jugant de cinc han aconseguit el 4 a 5, a falta de només 1 minut ha arribat el golàs que ha sentenciat el partit. Un espectacular xut de camp a camp del porter visitant Santi Bertolín. Als últims segons, els locals podrien haver maquillat el marcador des del doble-penal, però el xut no ha entrat i el xiulet de l’àrbitre ha donat per acabat el partit. Amb aquest 3 punts, l’Escola Pia tanca la temporada en la segona posició amb 72 punts, set menys que el campió, el Castelldefels, i dos més que el tercer, el filial del Catgas Energia Santa Coloma. El conjunt de Can Colapi ha aconseguit en 34 partits 23 victòries, tres empats i fins a vuit derrotes, set d’elles fora de casa. Sens dubte, el factor clau perquè els sabadellencs no hagin pogut competir fins al final per revalidar el títol.

Això si, com ja ens tenen acostumats, els col·legials han sigut els màxims golejadors de la categoria amb 165 gols en 34 partits; encapçalats per un Pepe Font escandalós en la faceta golejadora amb 41 dianes, fins a set hat-tricks, Carles Comadran amb uns grans números també de cara porteria arribant als 22 gols, Oriol Comadran i Jordi Torras amb 15, Jordi Sardà amb 14, 12 per Dani Castro, 11 per Àlex Germán, i Povedano, Santi Sardà i Sergi Ruiz amb deu dianes. Maquillen els 165 la diana de Llorenç Tarrés, destacable tenint en compte els pocs minuts jugats, la d’aquest últim partit de Santi Bertolín i 3 gols en pròpia porteria dels rivals. De ben segur doncs, la temporada vinent els homes de Pedro Donoso tornaran a intentar revalidar el títol, procuraran arribar a la final a quatre de la Copa Catalunya (que dóna la opció de jugar contra Catgas Energia o Barça) i avançar el màxim possible a la Copa del Rei, intentant donar la campanada com casi ho aconsegueixen aquesta temporada. De nou, i per tercer any consecutiu, una temporada per emmarcar dels sabadellencs tot i no haver aconseguit el títol. La temporada que ve més i millor.