Foto portada: C.Domènech.

Futbol sala: el Natació Sabadell torna a guanyar i segueix lluitant per tot

• Victòria plàcida del Club Natació a casa (7-1).

• L’Escola Pia supera al Manresa i s’aferra a la segona posició (5-2).

El Club Natació guanya amb contundència a Cal Balsach i segueix en el bon camí per jugar-se la lliga en la última jornada. L’Escola Pia es revenja de la primera volta davant el Manresa i es manté en la segona posició a falta de només una jornada

Després de la derrota al camp del Sang Culé, pels nedadors era obligatòria una victòria a casa davant l’Alheña per seguir depenent d’ells mateixos per a aconseguir el títol. I amb contundència, així ha sigut. En el partit que ha tornat Álex Borrego després de la sanció, els homes de Diego Blanco han sigut superiors en tot moment al conjunt de l’Hospitalet, que ja no es juga pràcticament res en el que resta de temporada. Tant, que als primers minuts ja han enviat una pilota al pal i pràcticament a la següent jugada han obert el marcador. Una gran assistència precisament de Borrego l’ha aprofitat Pau Puigdomènech per fer l’1 a 0. Amb l’1 a 0 els nedadors han aixecat el peu de l’accelerador i els visitants han arribat amb lleuger perill a la porteria local, un perill però, que ha resolt imperial sota pals Marc Torras. Tot i així, no s’han deixat sorprendre i a l’equador de la primera en una gran jugada assajada de córner Redu ha signat el 2 a 0. Aquest gol ha permès als de Diego Blanco mantenir un domini clar en el partit tot i no crear excessives ocasions però sense pràcticament rebre’n. Finalment, a falta de 3 minuts, una bona recuperació d’Álex Borrego a camp contrari l’ha culminat ell mateix amb un potent xut fent el 3 a 0 amb el què s’ha arribat al descans.

A la segona meitat, els nedadors han acabat de sentenciar el partit i amb un clar protagonista, Álex Llamas. El jove del planter ha fet en 2 minuts dos grans gols de jugada individual que han deixat un contundent 5 a 0 al marcador. Amb aquesta clara victòria local, els minuts han anat passant fins que en el 34 el conjunt de l’Hospitalet ha pogut fer el gol de l’honor. No ha passat ni un minut però, quan un error lamentable del porter visitant l’ha aprofitat Jordi Sánchez per fer a porteria buida el 6 a 1. Finalment, a l’últim minut Álex Llamas ha engaltat un potent xut sense angle que s’ha col·lat tocant el travesser. Golàs i hat-trick. 7 a 1.

Aquesta golejada deixa als de Diego Blanco segons amb 63 punts, dos menys que el líder el Gavà, que no ha fallat a Lleida, a falta de 3 jornades. Tenint en compte el Gavà – Club Natació de la última jornada, els sabadellencs, doncs, depenen d’ells mateixos per a assolir l’objectiu del títol i l’ascens. Abans de la gran final però, dos últims esforços i 6 punts imprescindibles. Els primers 3, el cap de setmana vinent a l’Hospitalet.

Gran victòria de l’Escola Pia a casa davant el Manresa (5-2)

Amb el títol ja decidit, als de Pedro Donoso els queda preservar la segona posició de la taula i aconseguir una nova gran classificació, així com ser present a la propera edició de la Copa del Rei, fet que el conjunt de Can Colapi ja té assegurat des de fa jornades. La segona plaça però, encara no és al sac ja que el filial del Catgas Santa Coloma segueix pressionant des de baix i, per tant, en les dues últimes jornades que resten s’ha de guanyar.

A la penúltima i a casa, els col·legials no han fallat tot i les baixes de Llorenç Tarrés i Àlex Germán. Amb el 6 a 1 de Manresa a la memòria, els col·legials han sortit amb molta intensitat al parquet per dominar el joc i tot i fer-ho, els primer minuts del match han estat de tempteig sense que cap dels dos conjunts hagi aconseguit mostrar la iniciativa. A l’equador de la primera meitat, finalment i amb polèmica, l’Escola Pia ha pogut obrir el marcador. Jordi Torras, possiblement amb el braç, ha caçat un refús del porter visitant per col·locar l’esfèrica dins la porteria. 1 a 0. El gol però, ha fet reaccionar als manresans que han fet un pas endavant i han gaudit d’ocasions molt clares, inclòs un doble-penal, que sota pals ha salvat més que segur i amb aturades de molt mèrit Jordi Font. Al final, d’insistir ha arribat el premi i als 16 minuts de joc Lavado ha fet l’empat. Tot i així, la reacció local no ha tardat ni un minut. Carles Comadran, més murri que ningú ha aprofitat una indecisió entre els visitants i amb una espectacular vaselina ha posat per davant a l’electrònic als de Sabadell. 2 a 1 al descans.

Un moment del partit dels col·legials. Autor: C.Domènech.

A la represa, Comadran ha seguit insistint i en una gran combinació amb Santi Sardà ha transformat el 3 a 1. Amb aquest marcador els minuts han anat passant i fins a l’equador de la segona meitat el Manresa no ho ha provat amb insistència. Els visitants han aprofitat el descontrol del partit, que ha anat amunt i avall i han pogut enviar fins a dues pilotes al pal. A falta de 6 minuts, un error en la passada de Sergi Ruiz a camp propi l’ha aprofitat Asis per ajustar el marcador. Un 3 a 2 que ha fet patir als de Donoso per un partit que fins al moment estava molt controlat. Els del Bages ho han intentat amb el porter-jugador en busca de l’empat però s’han topat amb l’especialista d’aquestes ocasions, Pepe Font, que en dues recuperacions i posterior xuts de camp a camp ha fet a falta de 3 i a l’últim minut el 4 a 2 i el 5 a 2 definitiu per sentenciar el partit i no fallar a la seva cita amb el gol.

Aquest triomf, per tant, deixa als de Pedro Donoso segons amb 69 punts a falta de només un partit. Malgrat tot, la segona posició encara no està assegurada ja que el Catgas Energia ‘B’ ha aconseguit sumar els 3 punts davant un Castelldefels ja campió i n’acumula 67, i a la última jornada els de Sabadell necessitaran, almenys, un empat per a assegurar-la definitivament. Així doncs, a la última jornada, el cap de setmana vinent a l’Hospitalet, els de Can Colapi de ben segur que buscaran els 3 punts per tal de mantenir-se segons i acabar amb un triomf una gran temporada.